Πεδίο αντανακλαστικής επιτροπής

Ως μέλος της αντανακλαστικής επιτροπής, έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε, στο στάδιο της δημόσιας κρίσης, τα προσχέδια προτύπων και άλλα τυποποιητικά παραδοτέα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στους τομείς ειδικών γεωτεχνικών έργων και της βιώσιμης παραγωγής πρώτων υλών από εξορυκτικές δραστηριότητες.

Το πεδίο της Επιτροπής περιλαμβάνει την ανάπτυξη προτύπων και άλλων τυποποιητικών παραδοτέων που αφορούν τις αρχές σχεδιασμού, την εφαρμογή, τη δοκιμή, την επίβλεψη και την παρακολούθηση εξειδικευμένων γεωτεχνικών μεθόδων και έργων.

Ως μέλος της Επιτροπής, έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στις δραστηριότητες της τυποποίησης σε ευρωπαϊκό ή/και διεθνές επίπεδο. Η CYS MC 3.11 παρακολουθεί και συμβάλλει στο έργο των ακόλουθων ευρωπαϊκών και διεθνών τεχνικών επιτροπών:

Ευρωπαϊκές Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης

  • CEN/TC 288 – Εκτέλεση Ειδικών Γεωτεχνικών Έργων
  • CEN/TC 477 – Βιώσιμη Παραγωγή Πρώτων Υλών από εξορυκτικές δραστηριότητες,
  • CEN/TC 341 – Γεωτεχνική Έρευνα και Δοκιμές
  • CEN/TC 396 – Γεωκατασκευές

Υπεύθυνος Λειτουργός Τυποποίησης

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη  από την συμμετοχή στην Επιτροπή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Λειτουργούς Τυποποίησης Χρίστο Παπαγεωργίου και Άννα Διονυσίου.

Μέλη της Αντανακλαστικής Επιτροπής

  • Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης (Τ.Γ.Ε)
  • Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου(ΕΤΕΚ)
  • Τμήμα Δημοσίων Έργων)
  • Υπουργείο Εσωτερικών, Τεχνικές Υπηρεσίες
  • Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως

Πρότυπα σε Δημόσια Κρίση

Για να δείτε τα προσχέδια των προτύπων, πατήστε εδώ.

Εγγραφή στην Αντανακλαστική Επιτροπή

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις δραστηριότητες της Επιτροπής, παρακαλώ συμπληρώστε τη αίτηση CYS F14.2-1 GR και αποστείλετέ την στο email του Λειτουργού Τυποποίησης.