Share

Χρήσιμη κι εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Εκλελεγμένος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης CENELEC Wolfgang Niedziella τη συνάντηση που είχε στις 25 Οκτωβρίου, 2021 με τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και αρμόδιο προσωπικό του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) στα γραφεία του στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος του CYS Όθωνας Θεοδούλου αφού καλωσόρισε τον φιλοξενούμενό του στην Κύπρο και στον CYS, τόνισε τη διαχρονική ενεργό συμβολή του Οργανισμού στις εργασίες της CENELEC. Ο CYS έθεσε προς συζήτηση θέματα που επικεντρώνονται στο BREXIT και τις επιδράσεις του, πνευματικά δικαιώματα προτύπων, περιβαλλοντικά ζητήματα, τη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα του Βρετανικού προτύπου BS 7671 για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, την αναγκαιότητα ενίσχυσης των συνεργειών CEN&CENELEC στις αναδυόμενες τεχνολογίες καθώς και τις περιορισμένες δυνατότητες διάθεσης πόρων για σκοπούς διεύρυνσης της ενεργούς συμβολής και συμμετοχής σε δραστηριότητες τόσο διακυβέρνησης όσο και τεχνικής εμπλοκής της CENELEC.

Από δικής του πλευράς ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Τυποποίησης, εκθείασε τόσο το έργο που επιτελεί ο CYS στην Ευρωπαϊκή τυποποίηση μέσα από την ιδιότητά του ως Μέλος των CEN & CENELEC όσο και για τη διαχρονική ενασχόλησή του από τη σκοπιά της διακυβέρνησης αλλά και από εκείνη της τεχνικής συνεισφοράς μέσω του Τεχνικού Συμβουλίου και των Επιτροπών Τυποποίησης. Έθεσε επίσης προς συζήτηση θέματα όπως η αποτελεσματικότητα της Γραμματείας των CEN&CENELEC, τη Στρατηγική 2030 με τους 5 Στόχους και τα 4 Έργα υλοποίησής τους, τη Συμφωνία της Φρανκφούρτης μεταξύ CENELEC & IEC, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης συμπορεύεται και ακολουθεί τον Διεθνή Οργανισμό Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (IEC), την Κυβερνοασφάλεια και τη Γενική Οδηγία για την Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων.

Ο κ. Niedziella δήλωσε ευχαριστημένος από τις επαφές του αυτές και ότι θα επιστρέψει στη βάση του μεταφέροντας πολύτιμα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μικρά Μέλη της CENELEC αλλά και τη διαπίστωση ότι ο CYS διαθέτει την απαραίτητη κατ’ αναλογία εμπειρογνωμοσύνη για να συμβάλει κι αυτός κατά το δυνατό στο όλο Ευρωπαϊκό εγχείρημα για στήριξη μιας αειφόρου Τεχνολογικής Ανάπτυξης βασισμένη στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, στη προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση ως επίσης και στα ενεργειακά.

Buy & Access Standards

You can search for standards using the standards indexing system

FIND OUT MORE