Share

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Εκλελεγμένου Προέδρου της CENELEC Wolfgang Niedziella στις 26 Οκτωβρίου, 2021 στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη του ηλεκτροτεχνικού τομέα τυποποίησης στην Κύπρο. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ), του Συνδέσμου Συμβούλων Μηχανικών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Ενέργειας (ΣΜΗΜΕ), του Συνδέσμου Υδρογόνου Κύπρου, του Συνδέσμου Μεγάλων Καταναλωτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΑΣΕΕΞΕ) καθώς επίσης και εκπρόσωποι από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου(ΕΤΕΚ). Επίσης παρέστησαν οι Εθνικοί Αντιπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) οι οποίοι συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκές Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης στον τομέα του οικολογικού σχεδιασμού.

Ανάμεσα στα θέματα στα οποία συζητήθηκαν ήταν η χρήση του υδρογόνου στον τομέα της ενέργειας και οι δραστηριότητες και οι ενέργειες στον τομέα αυτό στην Γερμανία, η αναγκαιότητα μια βάσης με τις ορολογίες και τους όρους για τον ηλεκτρολογικό τομέα, η ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας εκπόνησης των προτύπων λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην τεχνολογία, η καθυστέρηση στη δημοσίευση των εναρμονισμένων προτύπων που αφορούν τις Οδηγίες του ηλεκτρολογικού τομέα (LVD, EMC, RED) στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προκλήσεις των εταιρειών λόγω της υφιστάμενης κατάστασης καθώς επίσης και η ισχυρή διασύνδεση της Ευρωπαϊκής με την Διεθνή Τυποποίηση.

Ο κ. Niedziella, με το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ικανοποιημένος από την συζήτηση που έγινε καθώς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μικρότερες χώρες όπως η Κύπρος και δήλωσε αποφασισμένος να προσπαθήσει να λύσει τα ζητήματα με την ανάληψη των καθηκόντων του στην Προεδρία της CENELEC.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης ευχαριστεί θερμά την ΟΕΒ για τη διαχρονική και έμπρακτη στήριξη της σε όλες τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του CYS, που στοχεύουν στην προώθηση των προτύπων και της εφαρμογής τους στη Κυπριακή κοινωνία και οικονομία.

Buy & Access Standards

You can search for standards using the standards indexing system

FIND OUT MORE