Share

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC) εξέλεξε το Μέλος του, Διευθυντή Τυποποίησης του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS), Πάμπο Καμμά ως Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Οργάνωσης (FINPOL) για την 3ετία 2022-2024.

Το γεγονός αυτό, εκτός από την ευκαιρία που δίδει για πρόσθετο πεδίο προσφοράς στην οικονομική διακυβέρνηση της CENELEC, αποτελεί άλλη μια έμπρακτη αναγνώριση του CYS ως σημαντικός εταίρος στην Ευρωπαϊκή Τυποποίηση.

Το FINPOL αποτελεί τον οικονομικό βραχίονα του Διοικητικού Συμβουλίου της CENELEC και από κοινού με το αντίστοιχο Σώμα της CEN, CACCFIN έχουν την ευθύνη για την ομαλή οικονομική λειτουργία των 2 μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN & CENELEC.

FINPOL και CACCFIN έχουν αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία των ετήσιων προϋπολογισμών και των προϋπολογισμών 3ετίας, την παρακολούθηση ομαλής υλοποίησης των τρεχουσών προϋπολογισμών ως επίσης και τον έλεγχο των εξελεγμένων οικονομικών καταστάσεων κάθε προηγούμενης χρονιάς καθώς και την παραπομπή τους με σχετική εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις για έγκριση. Σε συνεργασία με τη Γραμματεία και την Οικονομική Διεύθυνση των 2 Οργανισμών, είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση κάθε θέματος που άπτεται οικονομικών ζητημάτων και βιωσιμότητας που επηρεάζουν τα συμφέροντα CEN & CENELEC και είναι υπόλογοι στα Δ.Σ. και μέσω αυτών στις Γενικές τους Συνελεύσεις.

Μέσα κι από αυτό το βήμα, ο CYS θα εργασθεί για επίτευξη των στόχων που τίθενται για να συμβάλει ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τυποποίησης στην Ευρώπη μέσα από έργα που χρηματοδοτούν οι 2 Οργανώσεις για στήριξη κι εφαρμογή της CEN/CENELEC Strategy 2030.

20191118 131649

Buy & Access Standards

You can search for standards using the standards indexing system

FIND OUT MORE