Share

 O Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) προσκλήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2022 και συμμετείχε με σχετική παρουσίαση στην διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα  

Can Cyprus become a Global AI and Data Science Hub ”.

Η διαδικτυακή Ημερίδα διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό ECOX  ‘’Ecosystem Connections΄΄ με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις δυνατότητες της Κύπρου να καταστεί κέντρο καινοτομίας των δεδομένων των σύγχρονων τεχνολογιών. 

Στην υπό αναφορά ημερίδα ο Λειτουργός του CYS κ. Ιωσήφ Καρής, παρουσίασε τις εξελίξεις γύρω από την τυποποιητική εργασία που δραστηριοποιείται σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο για την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης. ‘Έγινε επίσης αναφορά  για τη στρατηγική και το μοντέλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις  Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης για τη δημιουργία προτύπων, που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή των προνοιών της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας της ‘’Τεχνητής Νοημοσύνης΄’ αλλά και στα οποιαδήποτε κενά τα οποία πιθανόν να προκύψουν με την εφαρμογή της τεχνολογίας.      

 Με το κλείσιμο της Ημερίδας σημειώθηκε η σημαντικότητα των προτύπων τόσο στη δημιουργία του Κυπριακού οικοσυστήματος αλλά και στην δημιουργία τεχνικών προτύπων για θέματα ασφάλειας της Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς η τεχνολογία αυτή αναμένεται να εφαρμοστεί καθολικά σε όλους τους κλάδους της σύγχρονης Βιομηχανίας αλλά και στις υπηρεσίες των πολιτών οι οποίες χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.   

Buy & Access Standards

You can search for standards using the standards indexing system

FIND OUT MORE