Share

 Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), ως ο Εθνικός φορέας Τυποποίησης στην Κύπρο, επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι στις 25 Οκτωβρίου, 2022 ανακοινώθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), η νέα έκδοση του διεθνούς προτύπου ISO 27001:2022 Συστήματα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών — Απαιτήσεις.

Το πρότυπο  ISO 27001:2022 έχει προετοιμαστεί για να παρέχει τις απαραίτητες απαιτήσεις για τη δημιουργία, την εφαρμογή, τη διατήρηση και τη συνεχή βελτίωση ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών. Η υιοθέτηση ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών είναι μια στρατηγική απόφαση για έναν οργανισμό γιατί διατηρεί το απόρρητο, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών εφαρμόζοντας μια διαδικασία διαχείρισης κινδύνου και παρέχει την σιγουριά σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι ο κίνδυνος διαχειρίζεται επαρκώς.

Στο πλαίσιο της αποστολής του ο CYS, ως ο Εθνικός Φορέας τυποποίησης και αρμόδιος για την παροχή πληροφόρησης αναφορικά με τα πρότυπα, θα διοργανώσει προσεχώς  ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με την νέα έκδοση του ISO 27001:2022 και τις αλλαγές που αυτό συμπεριλαμβάνει σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σημειώνεται ότι αναμένεται η έκδοση του προτύπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN / CENELEC) καθώς και η υιοθέτηση του ως εθνικό πρότυπο από τον CYS.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να προμηθευτούν το πρότυπο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης του CYS (Τηλ.: 22411413/414, Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Buy & Access Standards

You can search for standards using the standards indexing system

FIND OUT MORE