Share

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), ως ο Εθνικός φορέας Τυποποίησης στην Κύπρο, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους, ότι έχει τεθεί πρόσφατα από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) σε δημόσια κρίση, το προσχέδιο του διεθνούς προτύπου ISO/DIS 7101 Healthcare quality management systemsRequirements.

To ISO DIS 7101 καθορίζει τις απαιτήσεις για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας και θα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλων των ειδών οργανισμούς που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα νέο πιστοποιήσιμο πρότυπο, πλήρως συμβατό με τα υπόλοιπα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης που εφαρμόζουν πολλοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα, με συγκεκριμένες επιπλέον απαιτήσεις που αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας όπως π.χ. σχετικά με την συμπερίληψη και την ασφάλεια του ασθενή, την ασφάλεια στο χειρουργείο, την πρόληψη και των έλεγχο λοιμώξεων κ.α.

O CYS συνέβαλε ενεργά στην εκπόνηση του πιο πάνω προσχεδίου, αφού συμμετέχει στις εργασίες της διεθνούς τεχνικής επιτροπής τυποποίησης ISO TC 304 Healthcare Organisation Management, καθώς και της Ομάδα Εργασίας (WG5) Healthcare Quality Management της επιτροπής, που ανέλαβε την εκπόνηση του.

Ο CYS ως ισότιμο μέλος των Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO) έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στην διαδικασία δημόσιας κρίσης, μεταφέροντας τυχόν σχόλια ενδιαφερομένων μερών και την εθνική θέση της Κύπρου. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής σχολίων προς τον CYS αναφορικά με το προσχέδιο είναι η 9η Ιανουαρίου 2023.

Τα προσχέδιο του διεθνούς αυτού προτύπου είναι διαθέσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους με έκπτωση, στην τιμή των €18 + ΦΠΑ. Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το προσχέδιο και το έντυπο υποβολής σχολίων μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης του CYS (Τηλ.: 22411413/414, Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Buy & Access Standards

You can search for standards using the standards indexing system

FIND OUT MORE