Share

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο  Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) με θέμα «ISO/IEC 27001:2022 Αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση». Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (AΨΑ).

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Διευθυντής Τυποποίησης του CYS κ.Πάμπος Καμμάς τονίζοντας  την σημασία της Τυποποίησης σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας.    Ακολούθησε παρουσίαση από τον Λειτουργό Τυποποίησης Στέφανο Γκιούρωφ σχετικά με τις εθνικές δραστηριότητες  του CYS στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών καθώς επίσης και τους τρόπους εμπλοκής των ενδιαφερόμενων μερών στην Διεθνή και Ευρωπαϊκή τυποποίηση.

Επίσης έγινε παρουσίαση από τον επικεφαλή της Εθνικής Ομάδας Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (AΨΑ),  κ. Αντρέα Ιακώβου ο οποίος παρουσίασε  τους τρόπους με τους οποίους τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργούν ως εργαλεία για την θωράκιση των κρίσιμων υποδομών πληροφοριών.

Ανάμεσα στους κύριους ομιλητές της ημερίδας ήτανε και η εθνική αντιπρόσωπος  του CYS στην Ευρωπαϊκή Τεχνική Επιτροπή Τυποποίησης CEN/CLC/JTC 13 ‘’Κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων, Μαρία Ραφαήλ η οποία παρουσίασε  τα νέα πρότυπα ασφάλειας τα οποία θα δημιουργηθούν για τα προϊόντα τα οποία εμπίπτουν κάτω από την Ευρωπαϊκή Οδηγία περι Ραδιοεξοπλισμού 2014/53/EU ως επίσης και πρότυπα τα οποία θα εμπλέκονται στη Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. 

Η Κύρια ομιλήτρια της Ημερίδας κα Αργυρώ Χατζοπούλου, η οποία είναι και η εθνική αντιπρόσωπος του CYS στη Διεθνή Επιτροπή Τυποποίησης ISO/IEC JTC1 SC 27 ΄΄Κυβερνοασφάλεια και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων’’, ανέπτυξε τις αλλαγές του ISO/IEC 27001:2022 σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση τονίζοντας ότι μια σημαντική παράμετρος των αλλαγών είναι η διαχείριση κινδύνου κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι φορείς που είναι ήδη πιστοποιημένοι με τη προηγούμενη έκδοση του ISO 27001.

Με το κλείσιμο της ημερίδας διαφάνηκε η αναγκαιότητα εκπαίδευσης των ενδιαφερόμενων  Κυπριακών επιχειρήσεων προκειμένου να εφαρμόσουν το εν λόγω αναθεωρημένο πρότυπο άλλα και για ενημέρωση για όλο το φάσμα τεχνολογιών που αφορούν πρότυπα στην Κυβερνοασφάλεια.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Εθνικό Σύστημα Τυποποίησης στον τομέα της Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Τα πρότυπα ως εργαλεία για την θωράκιση των κρίσιμων υποδομών πληροφοριών

Οι Δραστηριότητες των Ομάδων Εργασίας WG5 και WG8 της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής CEN/CLC/JTC13 (Κυβερνοασφάλεια και Ιδιωτικότητα)

Η νέα έκδοση του ISO/ΙΕC 27001:2022 - Αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση

Buy & Access Standards

You can search for standards using the standards indexing system

FIND OUT MORE