Στις 19 Ιουνίου 2026 πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα συνάντηση εργασίας μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) και του Οργανισμού Τυποποίησης του Μαυροβουνίου (ISME), με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο του υφιστάμενου Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding – MoU) μεταξύ των δύο οργανισμών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Ετήσιας Συνάντησης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN και CENELEC, η οποία φιλοξενήθηκε από τον CYS στην Κύπρο, κατά την περίοδο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι δύο οργανισμοί αντάλλαξαν απόψεις και διερεύνησαν δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Blockchain και την Κυβερνοασφάλεια, η εκπόνηση νέων εθνικών προσαρτημάτων της νέας γενιάς των Ευρωκωδίκων, η πιθανή επικείμενη εναρμόνιση του προτύπου για το σκυρόδεμα, η διαχείριση εγκαταστάσεων και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο τουρισμός, καθώς και το Building Information Modelling (BIM).

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη βούληση των δύο οργανισμών να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους και να προωθήσουν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας προς όφελος της τυποποίησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.