Ελληνικά
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 21:59

Ασφάλεια Παιδικών Ειδών, Παιχνιδιών και Παιχνιδότοπων: Ευρωπαϊκά Πρότυπα - Σχολή Καταναλωτών Λευκωσίας

Συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τη Σχολή Καταναλωτών, ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), πραγματοποίησε με επιτυχία στις 20 Ιανουαρίου 2015, στη Σχολή Καταναλωτών Λευκωσίας, ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Ασφάλεια Παιδικών Ειδών, Παιχνιδιών και Παιχνιδότοπων: Ευρωπαϊκά Πρότυπα». Η διάλεξη έγινε από την αρμόδια για το θέμα Λειτουργό του CYSκαι σε αυτή συμμετείχαν περισσότερα από 30 άτομα.

Κατά τη διάλεξη έγινε ενημέρωση αναφορικά με την πλειάδα των Ευρωπαϊκών Τεχνικών Επιτροπών Τυποποίησης που εκπονούν πρότυπα με απαιτήσεις ασφάλειας παιδικών όπως π.χ. παιδικά έπιπλα, κούνιες, κρεβατάκια, μπιμπερό, παιχνίδια και εξοπλισμό παιχνιδότοπων. Επιπλέον έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα πρότυπα που αφορούν παιδικά είδη και παιχνίδια, τα οποία συνδέονται με Οδηγίες Νέας Προσέγγισης και την Οδηγία για τη Γενική Ασφάλεια Προϊόντων.

Μετά το πέρας της διάλεξης τέθηκαν εύστοχα ερωτήματα και έγινε εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με το ρόλο των καταναλωτών στην προώθηση της εφαρμογής των Ευρωπαϊκών προτύπων στην κοινωνία.

CAMERA CONSUMER SCHOOL 2015 009