Ελληνικά
Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 06:00

Διευκόλυνση πρόσβασης στα ευρωπαϊκά πρότυπα, ιδιωτών μηχανικών που ασκούν το επάγγελμα

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση και επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει το ΕΤΕΚ στα μέλη του και την κοινωνία αλλά και με την προσδοκία της καλύτερης αξιοποίησης της τεχνογνωσίας και των άλλων θετικών που παρέχουν τα ευρωπαϊκά και άλλα πρότυπα ως μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μηχανικής ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και το ΕΤΕΚ υπέγραψαν σχετική συμφωνία για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ιδιωτών αδειούχων μηχανικών στα ευρωπαϊκά (ENs) και άλλα πρότυπα.

 

Βάσει της συμφωνίας, που υπογράφηκε το τέλος Απριλίου 2015, όλα τα τακτοποιημένα μέλη του ΕΤΕΚ (φυσικά πρόσωπα) τα οποία έχουν σε ισχύ άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανικής για το τρέχον έτος έχουν την δυνατότητα ετήσιας εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του CYS (https://www.cys.org.cy/stage3/etek). Η ταυτοποίηση και η εγγραφή θα γίνεται με τη χρήση του αριθμού μητρώου ΕΤΕΚ και του αριθμού ταυτότητας. Νοείται ότι το αίτημα εγγραφής και η ταυτοποίηση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε έτος. Με την εγγραφή τους τα μέλη θα έχουν σε ετήσια βάση1  τη δυνατότητα ανάκτησης μέχρι και 3 ευρωπαϊκών προτύπων σε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς κανένα κόστος. Παράλληλα, εφόσον έχουν εγγραφεί, θα έχουν την προαιρετική επιλογή να γίνουν συνδρομητές έναντι πολύ χαμηλού ετήσιου τέλους για να έχουν τα πιο κάτω προνόμια.

Είδος συνδρομής - Επιλογή 1 - ποσό ετήσιας συνδρομής:€10+ΦΠΑ - προνόμια:1 δωρεάν πρότυπο / 35% έκπτωση στις αρχικές τιμές των Ευρωπαϊκών προτύπων (CYS EN. CYS EN ISO) και εθνικών (CYS) προτύπων / 20% έκπτωση στις αρχικές τιμές των διεθνών προτύπων (ISO&IEC) / 20% έκπτωση στις αρχικές τιμές των εθνικών προτύπων ΕΛΟΤ, DIN, BSI

Είδος συνδρομής - Επιλογή 2 - ποσό ετήσιας συνδρομής:€50+ΦΠΑ - προνόμια:5 δωρεάν πρότυπα / 40% έκπτωση στις αρχικές τιμές των Ευρωπαϊκών προτύπων (CYS EN. CYS EN ISO) και εθνικών (CYS) προτύπων / 25% έκπτωση στις αρχικές τιμές των διεθνών προτύπων (ISO&IEC) / 25% έκπτωση στις αρχικές τιμές των εθνικών προτύπων ΕΛΟΤ, DIN, BSI

Είδος συνδρομής - Επιλογή 3 - ποσό ετήσιας συνδρομής:€100+ΦΠΑ - προνόμια:12 δωρεάν πρότυπα / 45% έκπτωση στις αρχικές τιμές των Ευρωπαϊκών προτύπων (CYS EN. CYS EN ISO) και εθνικών (CYS) προτύπων / 30% έκπτωση στις αρχικές τιμές των διεθνών προτύπων (ISO&IEC) / 30% έκπτωση στις αρχικές τιμές των εθνικών προτύπων ΕΛΟΤ, DIN, BSI

1. Για το πρώτο έτος εφαρμογής η δυνατότητα ανάκτησης των 3 προτύπων επεκτείνεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2016

2. Οι επιλογές είναι once off κάθε έτος 
 

Με τη βεβαιότητα πως τα ευρωπαϊκά πρότυπα και η τυποποίηση θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μηχανικής αναμένουμε ότι θα αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό η επιλογή της εγγραφής στο σύστημα, αλλά και οι πολύ συμφέρουσες δυνατότητες της επιπλέον συνδρομής. Η διεύθυνση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα πρέπει να κάνετε την εγγραφή είναι https://www.cys.org.cy/stage3/etek.

Για περισσότερες πληροφορίες ή και διευκρινίσεις αναφορικά με την πιο πάνω αναφερόμενη υπηρεσία μπορείτε να επικοινωνείτε με:

Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης 
τηλ. 22 411411 / 22 411414
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
www.cys.org.cy

ΕΤΕΚ 
τηλ. 22 877644 
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.etek.org.cy