Ελληνικά
Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 05:12

1η Ιουνίου 2015 Πρότυπα και Παιδί

Σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου, η 1η Ιουνίου γιορτάζεται, από το 1950 ως η Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά είναι αναμφισβήτητα  ιδιαίτερα ευάλωτα στον κόσμο των ενηλίκων. Πλειάδα Ευρωπαϊκών προτύπων συνοδεύουν την ανάπτυξη τους, μεριμνώντας για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής τους.

Όταν ο πελαργός φέρει νέο μέλος στην οικογένεια, οι προετοιμασίες για την άφιξη του κορυφώνονται, ενώ ο κατάλογος με τα απαραίτητα προϊόντα για την υποδοχή και ανάπτυξη του είναι σίγουρα μεγάλος. Απαραίτητες προϋποθέσεις επιλογής των προϊόντων αυτών είναι η ασφάλεια των βρεφικών και παιδικών επίπλων, η ασφάλεια, η εργονομία και η καταλληλόλητα των υλικών του εξοπλισμού διατροφής και άλλων παιδικών ειδών. Επιπλέον, η ασφάλεια των παιχνιδιών και του εξοπλισμού παιχνιδότοπων, προϊόντα με τα οποία τα παιδία έχουν συνεχή επαφή μέχρι και την εφηβική ηλικία, πρέπει να αποτελούν επίσης τη βασικότερη προϋπόθεση επιλογής και χρήσης τους.

Πώς όμως μπορούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, καταναλωτές, γονείς, εκπαιδευτικοί κ.α., να επιλέξουν ασφαλή παιδικά προϊόντα; Η απάντηση είναι και πάλι στα Ευρωπαϊκά Πρότυπα. Πλειάδα Ευρωπαϊκών Τεχνικών Επιτροπών Τυποποίησης δραστηριοποιούνται είτε αποκλειστικά, είτε ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, στον τομέα εκπόνησης προτύπων παιδικών ειδών, επίπλων, παιχνιδιών και παιχνιδότοπων.

Πληροφορίες για όλα αυτά τα πρότυπα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πελατών και τον Αρμόδιο Λειτουργό του CYS.

Τηλ.: 22411413 Fax.: 22411433  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.