Ελληνικά
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 10:14

Ημερίδα CΥStandarDΑΥ 2015 - Λευκαρίτικο Κέντημα «Η σημασία της Τυποποίησης στη Διατήρηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς»

 ImageStream

«Πολιτιστική κληρονομιά», ένας ανεκτίμητης αξίας θησαυρός που κληρονομούμε από τους προγόνους μας και τον οποίο έχουμε καθήκον να κληροδοτήσουμε αναλλοίωτο στις επόμενες γενεές. Το Λευκαρίτικο Κέντημα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα είδη κεντητικής τέχνης και από τα σημαντικότερα κομμάτια της πολιτιστικής κληρονομίας της Κύπρου.

Στην Ημερίδα “CΥStandarDΑΥ 2015” που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Προτύπων, η Δρ Άγγελ Κονναρή, Πρόεδρος της Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CYS TE/21 για το Λευκαρίτικο Κέντημα, θα παρουσιάσει το ιστορικό της σύστασης της συγκεκριμένης Επιτροπής, η οποία δημιουργήθηκε μετά από αίτημα του Δήμου Λευκάρων και του Συνδέσμου Κεντητριών με σκοπό την εκπόνηση εθνικού προτύπου για το Λευκαρίτικο Κέντημα. Το πρότυπο αυτό, θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου, 2015 στην αίθουσα Ελιά στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία μεταξύ 9:30 – 12:30 και είναι ανοικτή προς το κοινό με ελεύθερη είσοδο. To πρόγραμμα της Ημερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του CYS.