Ελληνικά
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 08:51

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Ημερίδα Ποιότητας 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2016, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, η Ετήσια Εκδήλωση Ποιότητας που συνδιοργάνωσαν η Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης (ΚΕΠ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS). Η εκδήλωσε τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Τη φετινή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό για ακόμα μια χρονιά, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, εκ μέρους του μοναδικού μετόχου των δύο Οργανισμών, ο οποίος ανάφερε ότι οι δομές της ποιότητας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την υγιή ανάπτυξη του κράτους.

 Στο πλαίσιο του Ετήσιου Θεσμού «Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις Ποιότητας» που έχει καθιερωθεί από την ΚΕΠ και τον CYS, στη φετινή εκδήλωση, η Ειδική Τιμητική Διάκριση απονεμήθηκε στην Εταιρεία Elysee IrrigationLtd, για την αφοσίωσή της στις αρχές της ποιότητας. Επίσης η Elysee IrrigationLtd πέραν από την εφαρμογή των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών πρότυπων, έχει επίσης και ενεργό εμπλοκή στην τυποποίηση, δηλαδή στην εκπόνηση και αναθεώρηση των προτύπων.

Η ΚΕΠ όπως και κάθε χρόνο τίμησε, απονέμοντας επίσημα τα πιστοποιητικά, σε νέες πιστοποιημένες εταιρείες/οργανισμούς στην Κύπρο για τα ακόλουθα συστήματα:

Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001)

Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (OHSAS 18001)

Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001) και ΕΜΑS

Σύστημα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000)

Σύστημα Διαχείρισης της Επιχειρησιακής Συνέχειας (ISO 22301)

Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης

Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφορικών (ISO 27001)

Σήμανση CE

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Έλεγχος Εγκατάστασης Εξοπλισμού Παιχνιδότοπων

Όλες οι τιμητικές διακρίσεις και τα πιστοποιητικά απονεμήθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Χάρη Γεωργιάδη.

Στις πιστοποιημένες από την ΚΕΠ εταιρείες στην Ελλάδα, τα πιστοποιητικά θα απονεμηθούν σε αντίστοιχη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον ελληνικό χώρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Βουλευτές, Επίτροποι, Αξιωματούχοι του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι Κομμάτων, Οργανώσεων και Φορέων, Ακαδημαϊκοί και Επαγγελματίες από όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.