Ελληνικά
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 07:28

Hμερίδα «Η αναμενόμενη νέα έκδοση του CYS EN ISO/IEC 17025 Γενικές απαιτήσεις για την ικανότητα των εργαστηρίων δοκιμών και διακριβώσεων»

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) επιθυμεί να ενημερώσει ότι διοργανώνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου, 2017 ημερίδα με θέμα: «Η αναμενόμενη νέα έκδοση του CYS EN ISO/IEC 17025Γενικές απαιτήσεις για την ικανότητα των εργαστηρίων δοκιμών και διακριβώσεων».

Η ημερίδα θα γίνει στο ξενοδοχείο Cleopatra στη Λευκωσία και είναι ανοικτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους με ελεύθερη είσοδο.  

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για το νέο υπό έκδοση πρότυπο CYS EN ISO/IEC 17025 «Γενικές απαιτήσεις για την ικανότητα των εργαστηρίων δοκιμών και διακριβώσεων». Το πρότυπο αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2017 και στη νέα αυτή έκδοση, θα συμπεριλαμβάνονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη του έκδοση.

Είναι μεγάλη τιμή για τον CYSτο γεγονός ότι βασικός εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο Δρ Γεώργιος Αναστασόπουλος, ο οποίος είναι Γενικός Διευθυντής του Αμερικανικού Οργανισμού Διαπίστευσης (IAS), και ενεργό μέλος της Ομάδας Εργασίας WG44 της Διεθνούς Επιτροπής Τυποποίησης ISO/CASCO, η οποία ανέλαβε την αναθεώρηση του προτύπου.

Στην ημερίδα θα κληθούν να συμμετέχουνΔιευθυντές και στελέχη εργαστηρίων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στελέχη επιχειρήσεων που διαθέτουν εργαστήρια, Τεχνικοί Υπεύθυνοι και Υπεύθυνοι Διαχείρισης Ποιότητας Εργαστηρίων, Φορέων Πιστοποίησης και Φορέων Ελέγχου, Σύμβουλοι Συστημάτων Διαχείρισης Εργαστηρίων, Φορέων Πιστοποίησης και Φορέων Ελέγχου, Αξιολογητές Φορέων Διαπίστευσης και Φορέων Πιστοποίησης.

Η ημερίδα γίνεται με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Ποιότητας (ΚΟΠΠ), Εθνικού Φορέα Διαπίστευσης της Κύπρου.

Η εγκύκλιος και το πρόγραμμα της ημερίδας θα κυκλοφορήσει εντός Φεβρουαρίου 2017.