Ελληνικά
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 06:37

Φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CEN/TC 246 Natural Stones, στην Κύπρο

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) στο πλαίσιο της πολιτικής του για φιλοξενία στην Κύπρο των εργασιών Τεχνικών Επιτροπών Τυποποίησης από τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς Τυποποίησης, έχει φιλοξενήσει στις 09 Ιουνίου, 2017 στη Λευκωσία τη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CEN/TC 246 Natural Stones.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν 15 άτομα από Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και Καναδά. Η Κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείτο από 4 μέλη της Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CYS TC 05: Φυσικός Λίθος, κ. Χριστόδουλο Χατζηγεωργίου (Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τυποποίησης), κα Σάντυ Τσοπάνη, κ .Ιωάννη Ιωάννου και τη Λειτουργό Τυποποίησης του CYS κα Άννα Διονυσίου, η οποία είναι και η Γραμματέας της εν λόγω Εθνικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οριζόντια θέματα που αφορούσαν την εναρμόνιση προτύπων τα οποία εκδίδει η επιτροπή καθώς επίσης και θέματα τα οποία αφορούν τη δημοσίευση τους στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα για έναρξη νέας τυποποιητικής εργασίας (New work item). Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των δράσεων των ομάδων εργασίας της ευρωπαϊκής τεχνικής επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα από την ολομέλεια, η άμεση δημοσίευση του προτύπου prEN 12440:Natural Stone Denomination criteria, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίας κρίσης χωρίς να χρειάζεται να προηγηθεί η διαδικασία της Επίσημης Ψήφισης. Το συγκεκριμένο πρότυπο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κύπρο αφού σε αυτό περιλαμβάνεται και κατάλογος με τους Φυσικούς Λίθους της χώρας μας. Η συμβολή και η εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση της Κυπριακής Αντιπροσωπείας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω απόφαση.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τα μέλη της Κυπριακής Αντιπροσωπείας και ευελπιστεί στη συνέχιση της καλής συνεργασίας.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη Λευκωσία από ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και να απολαύσουν γεύσεις της κυπριακής κουζίνας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), σε ταβέρνα της Λευκωσίας.

 

1      2   3