Ελληνικά
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 09:52

Επισημοποίηση συνεργασίας των CEN CENELEC με την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή

MoU signature EEC web

Στο πλαίσιο των Ετήσιων Γενικών Συνελεύσεων των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης (CEN και CENELEC), οι Vincent Laflèche και Dr Bernhard Thies Προέδροι των CEN και CENELEC αντίστοιχα, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στις 21 Ιουνίου 2017, με την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό του Τεχνικού Κανονισμού, κύριο Valery Koreshkov.

Το Μνημόνιο αυτό ανοίγει το δρόμο για στενότερη συνεργασία σχετικά με διάφορες πτυχές της τυποποίησης, οι οποίες θα διευκολύνουν περαιτέρω τις συναλλαγές σε εμπορεύματα και υπηρεσίες μεταξύ της Ευρώπης και της χώρες μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Οι τρεις οργανισμοί έχουν αναλάβει τη δέσμευση να επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ούτως ώστε να προωθηθεί έτσι η ενίσχυση της τεχνικής ευθυγράμμισης μεταξύ της Ευρώπης και των χωρών που ανήκουν στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωσης. Τονίζεται δε ότι οι περισσότερες από τις χώρες μέλη της Ένωσης, έχουν ήδη ισχυρούς δεσμούς με την CEN και CENELEC. Με την καθιέρωση ενός συγκεκριμένου διαλόγου και την προώθηση της εναρμόνισης των προτύπων σε διεθνές επίπεδο, θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών στον τομέα των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών μεταξύ της Ευρώπης και των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, συγκεκριμένα της Ρωσία, της Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν και της Αρμενίας, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλες τις περιφέρειες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το Δελτίο Τύπου