Ελληνικά
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 09:11

Γιορτάστηκε και φέτος από τον CYS με επιτυχία η Διεθνής Ημέρα Προτύπων

Με μία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση από μεριάς διοργάνωσης και σύνθεσης ακροατηρίου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), γιόρτασε τη Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων για 4η συνεχή χρονιά. Στις 13 Οκτωβρίου, 2017 στο Αμφιθέατρο της CYTA πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα CYStandarDay, η οποία είχε ως φετινό θέμα εορτασμού την ‘’Οικοδόμηση Βιώσιμων Πόλεων μέσω της Χρήσης των Προτύπων’’.

Το επίκαιρο θέμα των Βιώσιμων και Έξυπνων Πόλεων παρουσιάστηκε πολύπλευρα από τους εισηγητές γεγονός το οποίο προσέφερε στους παρευρισκόμενους ευρεία ενημέρωση επί του θέματος. Παρών στην εκδήλωση και ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ο οποίος παρουσίασε τις ενέργειες του Δήμου στην προσπάθεια να καταστεί έξυπνη πόλη. Άξιο σημείο αναφοράς της παρουσίασής του ήταν η αποκόμιση σημαντικού αριθμού πλεονεκτημάτων για το Δήμο, από τη χρήση των προτύπων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Στροβόλου χρησιμοποιώντας τα πρότυπα στις καθημερινές δράσεις του επιδιώκει να καταστήσει το Στρόβολο, πρότυπο έξυπνου Δήμου. Επίσης, μια άλλη καλή πρακτική από το Δήμο Στροβόλου παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αφορούσε στη πλατφόρμα INSPECT για την επικοινωνία μεταξύ των δημοτών και της Αστυνομίας Κύπρου.

IMG 0207

Πέρα από την τοπική αυτοδιοίκηση, σημαντική παρέμβαση είχε και η CYTA η οποία ήταν και ο χορηγός της εκδήλωσης. Εκπρόσωπός της παρουσίασε ιδέες πώς θα μπορούσε να καταστεί μια πόλη έξυπνη από τη σκοπιά της ψηφιακής επικοινωνίας και την ορθολογιστική χρήση των προτύπων. Είναι ευρέως παραδεκτό ότι η τεχνολογία διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στις προσπάθειες των αρμοδίων για οικοδόμηση έξυπνων και συνάμα βιώσιμων πόλεων.

IMG 0204

Επίσης εκ μέρους του CYS, παρουσιάστηκε ένας νέος καινοτόμος θεσμός ο οποίος αφορά στην εφαρμογή σχεδίου βραβεύσεων εξωτερικών συνεργατών. Ο θεσμός ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της περσινής γιορτής των προτύπων. Έτσι φέτος, η δράση αυτή πήρε σάρκα και οστά και μέσω του σχεδίου αξιολόγησης, βραβεύθηκαν δύο πολύ δραστήριοι συνεργάτες του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης για τη διαχρονική και ουσιαστική προσφορά τους στην Τυποποίηση. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκε ο Δρ Κρίστης Χρυσοστόμου στην κατηγορία “Εθνικός Αντιπρόσωπος” και η κα Δέσποινα Ζάκου στην κατηγορία “ Μέλος Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής”.

IMG 0184

Η εκδήλωση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ήταν ανοικτή προς το κοινό και σε αυτήν παρέστησαν ανώτερα και ανώτατα διευθυντικά στελέχη του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εκπρόσωποι από Οργανώσεις και φορείς του ιδιωτικού τομέα, ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες συνεργάτες του Οργανισμού από όλους τους τομείς της οικονομίας και κοινωνίας.

IMG 0135

IMG 0154