Ελληνικά
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 11:16

Έκδοση Νέου Προτύπου ISO 45001:2018 Occupational health and safety management systems -- Requirements with guidance for use

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), ως ο Εθνικός φορέας Τυποποίησης στην Κύπρο, επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι στις 12 Μαρτίου, 2018 εκδόθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), το πολυαναμενόμενο διεθνές πρότυπο ISO 45001:2018 Occupational health and safety management systems - Requirements with guidance for use, το οποίο και είναι διαθέσιμο από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών του CYS.

 

Το διεθνές πρότυπο ISO 45001 καθορίζει τις απαιτήσεις εφαρμογής ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας και υγείας στην εργασία, περιέχει κατευθυντήριες οδηγίες χρήσης και είναι πιστοποιήσιμο. Απώτερος στόχος της εφαρμογής του είναι η βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων, η μείωση των κινδύνων στο χώρο εργασίας και η δημιουργία καλύτερων και πιο ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Όπως και όλα τα πρότυπα, το ISO 45001 είναι εθελοντικό, και είναι πλήρως συμβατό με τα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, περιβάλλοντος κ.α., γεγονός που καθιστά την εφαρμογή του ακόμη πιο εύκολη. Επιπλέον εάν διαπιστωθεί ανάγκη από ενδιαφερόμενα μέρη τότε ο CYS, μέσα από τις διαδικασίες διαβούλευσης που διέπουν τη λειτουργία του, μπορεί να υιοθετήσει το διεθνές αυτό πρότυπο ως εθνικό.

Μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του ο CYS, ως ο Εθνικός Φορέας τυποποίησης και ο αρμόδιος για την παροχή πληροφόρησης αναφορικά με τα πρότυπα, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με το ISO 45001 στις 20 Απριλίου στη Λευκωσία. Τόσο η πρόκληση όσο και το πρόγραμμα της Ημερίδας, θα είναι διαθέσιμα τέλος Μαρτίου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προμηθευτούν το πρότυπο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης του CYS (Τηλ.: 22411413/414, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

12 Μαρτίου 2018

 

Αποκτήστε τώρα τη νέα έκδοση του προτύπου ISO 45001 στην προνομιακή τιμή των €87,75+ΦΠΑ