Ελληνικά
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 12:23

Με Επιτυχία Γιορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα Προτύπων από τον CYS

IMG 0082

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 4 Οκτωβρίου, 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ το “CYStandarDay 2018”, Ημερίδα την οποία διοργανώνει σε ετήσια βάση ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), με σκοπό τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Προτύπων.

Tην Ημερίδα χαιρέτησε ο έντιμος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος συγχάρηκε τον CYS για το πολυδιάστατο και ουσιώδες έργο που επιτελεί, τονίζοντας ότι η Ποιότητα μέσω των προτύπων, μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρος του CYS Κικούλα Κότσαπα, αναφερόμενη στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην οποία είναι αφιερωμένη φέτος η ημέρα προτύπων, τόνισε ότι η τεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και ως εκ τούτου ο CYS, δε θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα προστάγματα των καιρών για να διατηρεί την κοινωνία έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένη στα θέματα τυποποίησης.

IMG 0085

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο CYS βράβευσε μέσω του Σχεδίου Βραβεύσεων Εξωτερικών Συνεργατών, Κύπριους εμπειρογνώμονες-συνεργάτες για την εθελοντική συνολική προσφορά τους στην Τυποποίηση. Στην κατηγορία “Εθνικός Αντιπρόσωπος” το βραβείο απονεμήθηκε στον εκπρόσωπο του ΣΕΣΕΚ κ. Λούη Λοΐζου, Εθνικό Αντιπρόσωπο του CYS στην Ευρωπαϊκή Τεχνική Επιτροπή Τυποποίησης CEN/TC 447: Horizontal standards for the provision of services και στην κατηγορία “Μέλος Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής” στον κ. Χριστόδουλο Χατζηγεωργίου, Πρόεδρο της Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CYS TC 05 - Φυσικός Λίθος και ταυτόχρονα μέλος στις Εθνικές Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης CYS TC 02 - Αδρανή Υλικά, CYS TC 04 - Τοιχοποιία από Άργιλο, CYS TC 06 – Σκυρόδεμα, CYS TC 14 - Προκατασκευασμένα από Σκυρόδεμα και CYS TC 18 - Ευρωκώδικες.

IMG 0088

Ακολούθησαν εκ μέρους του CYS παρουσιάσεις για το Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Εθνικό Σύστημα Τυποποίησης, τη λειτουργία των Εθνικών και Αντανακλαστικών Επιτροπών Τυποποίησης καθώς και για τους τρόπους αντιπροσώπευσης στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης. Ακολούθησε συζήτηση και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μεταξύ τους εμπειρίες, απόψεις, ερωτήσεις και εισηγήσεις επί του θέματος.