Ελληνικά
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 12:52

Δημιουργία Διεθνών και Ευρωπαϊκών Τεχνικών Επιτροπών Τυποποίησης για την Τεχνολογία BlockChain

Στο πλαίσιο διαρκούς ενημερωτικής προσπάθειας του Οργανισμού μας για την προώθηση των Διεθνών και Ευρωπαϊκών προτύπων στις Κυπριακές επιχειρήσεις/οργανισμούς, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τη δημιουργία Διεθνών και Ευρωπαϊκών Τεχνικών Επιτροπών για την Τεχνολογία BLockChain.

Η συμβολή της Τυποποίησης και των Προτύπων στην Τεχνολογία «BlockChain and Distribute Ledger Technology » είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ΙSO), συνέστησε την Επιτροπή Τυποποίησης ISO / TC 307 για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη για τυποποίηση στον τομέα αυτό, παρέχοντας διεθνώς συμφωνημένους τρόπους συνεργασίας, ασφάλειας της ιδιωτικής ζωής και διευκόλυνση της παγκόσμιας χρήσης της τεχνολογίας μέσω καλύτερης διαλειτουργικότητας.

 

Επίσης η Διεθνής ‘Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ΙΤU) δημιούργησε την Τεχνική Επιτροπή ‘’Focus Group - Distribute Ledger Technology’’ της οποίας ο ρόλος είναι
ο εντοπισμός και η ανάλυση εφαρμογών και υπηρεσιών που βασίζονται στη τεχνολογία BlockChain και να καταστήσει βέλτιστες πρακτικές που να υποστηρίζουν την υιοθέτηση των εφαρμογών και υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών για Πρότυπα (ETSI) έχει δημιουργήσει την Ευρωπαϊκή Τεχνική Επιτροπή ‘’Industry Specific Group – Permissioned Distribute Ledger’’ η οποία θα αναλύσει τις λειτουργίες της τεχνολογίας BlockChain με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ανοικτού οικοσυστήματος βιομηχανικών λύσεων που θα αναπτυχθούν από διάφορους τομείς της βιομηχανίας.

Επισυνάπτεται έγγραφο για περαιτέρω πληροφόρηση των δραστηριοτήτων της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Τυποποίησης σε θέματα BlockChain and Distribute Ledger Technologies ,

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε αναφορικά με το πιο πάνω θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο Λειτουργό Τυποποίησης του CYS .

Ιωσήφ Καρής
Τηλέφωνο: 22 411 420
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλώ πατήστε εδώ για να δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο