Ελληνικά
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 08:58

Επιτυχής Ημερίδα του CYS ‘’Τεχνολογία BlockChain και Τυποποίηση - Η Επίδραση της στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα’’.

IMG 20190315 154516

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργάνωσαν ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία Block Chain και Τυποποίηση - Η Επίδραση της στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου, 2019.

Στην εκδήλωση αναγνώστηκε χαιρετισμός του αξιότιμου Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσόπων Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος είχε θέση της Ημερίδα υπό την Αιγίδα του.   Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Αντώνης Πολεμίτης και η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης κα Αθηνά Παναγιώτου επίσης χαιρέτησαν την Ημερίδα.

Κύριοι ομιλητές ήταν οι Εθνικοί Αντιπρόσωποι της Κύπρου στην Διεθνή Επιτροπή Τυποποίησης ΙSOTC 307 "BlockchainandDistributedLedgerTechnologies", οι οποίοι κατέχουν ευρεία επαγγελματική εμπειρία στη Τεχνολογία BlockChain και οι οποίοι μετέχουν ενεργά στην εργασίες της εν λόγω Επιτροπής.    

Ο Δρ Θεοδόσης Μουρούζης παρουσίασε την ιστορική αναδρομή της Τεχνολογίας Blockchain καθώς και τα οφέλη και τις προκλήσεις που υπάρχουν με την εφαρμογή της τεχνολογίας BlockChain.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής του "Institute for the Future" του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής Γιώργος Γιαγλής παρουσίασε τις ανταγωνιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μέσω της Τεχνολογίας και πως το Blockchain και τα κρυπτονομίσματα θα επηρεάσουν τη Βιομηχανία σε όλα τα Επίπεδα.

Η κα Χριστιάνα Αριστίδου ανέπτυξε τη θεματολογία των έξυπνων συμβολαίων παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες ενός ψηφιακού συμβολαίου, την κατάργηση της ύπαρξης τρίτων μερών, και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνουν αυτά τα συμβόλαια τόσο σε νομικό όσο και σε τεχνολογικό περιεχόμενο.  

Ο κ. Νικόλας Μάρκου παρουσίασε τις δομικές λειτουργείες και την αρχιτεκτονική της Τεχνολογίας Blockchain καθώς και το ρόλο που διαδραματίζουν οι προγραμματιστές λογισμικών, οι διαχειριστές, αλλά και οι συμμετέχοντες που συμμετέχουν στην δημιουργία και στη χρήση της τεχνολογίας Blockchain.

Η τελική παρουσίαση έγινε από τον Λειτουργό Τυποποίησης του (CYS) κ. Ιωσήφ Καρή o οποίος παρουσίασε τις δραστηριότητες του Οργανισμού στο Τομέα της Τυποποίησης της Τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών. Επίσης παρουσιαστήκαν οι Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Επιτροπές Τυποποίησης οι οποίες εκπονούν πρότυπα για τη Τεχνολογία Blockchain.

‘Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν την χρησιμότητα των προτύπων και τόνισαν πως η εμπλοκή του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα στις Εργασίες των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Τεχνικών Επιτροπών οποίες εκπονούν πρότυπα για την Τεχνολογία Blockchain κρίνεται αναγκαία.


Επισυνάπτονται οι παρουσιάσεις  της εν λόγω ημερίδας.

 

Dr Theodosis Mourouzis - Blockchain, DLTs: Benefits & Challenges

Professor George M. Giaglis - How Cryptocurrencies and Blockchain Disrupt Business

Christiana Aristidou - Blockchain and the Law: The Future and Promise of Smart Contracts

Nicolas Marklou - Blockchain: From Theory to Practice

Joseph Karis - Blockchain and Standardization