Ελληνικά

Η Κυκλική Οικονομία βρίσκεται στον πυρήνα της Νέας Πράσινης Συμφωνίας. Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία θα ελαφρύνει την πίεση στους φυσικούς πόρους και θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελεί ταυτόχρονα προαπαιτούμενο για την επίτευξη των στόχων για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050 αλλά και για την ανακοπή της απώλειας βιοποικιλότητας.

Για τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία, η ΕΕ έχει υιοθετήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης. Τα κράτη μέλη αντίστοιχα έχουν καταρτίσει εθνικά σχέδια δράσης για τον καθορισμό της στρατηγικής μετάβασης τους. Η βιομηχανία και οι επιχειρήσεις, η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και όσοι εμπλέκονται στη χάραξη των πολιτικών αναπόφευκτα θα κληθούν να ανταποκριθούν σε σημαντικές προκλήσεις.

Η δημιουργία μιας καθαρής και ανταγωνιστικής Ευρώπης απαιτεί τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών και τον επανασχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών. Τα πρότυπα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ως ενεργοποιητές για την υλοποίηση των πολιτικών.

Ο CYS και η Κύπρος έχουν την τύχη να εκπροσωπούνται ενεργά από τρείς (3) εξαίρετους αντιπροσώπους στη Διεθνή τυποποίηση, και συγκεκριμένα στην Τεχνική Επιτροπή Τυποποίησης ISO/TC 323 Circular Economy.

Εγγραφείτε στο δωρεάν webinar του CYS, Κυκλική Οικονομία – Στρατηγική & προκλήσεις, στις 08/12/2021, ώρα 11.00 – 12.30 για να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις των αντιπροσώπων μας:

  • Κυκλική οικονομία στην Κυπριακή Βιομηχανία & Επιχειρήσεις – Ανθή Χαραλάμπους (Διευθύντρια Τμήματος Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Ηγετικό Στέλεχος Δικτύου Κυκλικής Οικονομίας Κύπρου, Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ))
  • Έρευνα & καινοτομία στην κυκλική οικονομία – Δρ. Αντώνης Ζορπάς (Αναπληρωτής Καθηγητής Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Διευθυντής Εργαστηρίου Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας)
  • Ευρωπαϊκή πολιτική και σχέδιο δράσης για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία – Δρ. Γιώργος Δημητρίου (École des Ponts Business School, Circular Economy Research Center

Την ημερίδα θα χαιρετήσουν η Γενική Διευθύντρια του CYS κα Αθηνά Παναγιώτου και ο Ανώτερος Λειτουργός του Υπ. Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας, Επικ. Ευρωπαϊκών Θεμάτων, κ. Κωνσταντίνος Καραγιώργης.

Εγγραφείτε μέσω του πιο κάτω συνδέσμου:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZwtduCrrT8rH9wSXC0PilU4jp5qQANHNOAc

Μετά την εγγραφή σας, θα λάβετε επιβεβαιωτικό email με τις πληροφορίες σύνδεσης.

Σημείωση: Το webinar θα καταγραφεί και θα αναρτηθεί στο κανάλι του CYS στο YouTube.

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακοίνωση για την Έκδοση Άδειας Εγκαταστατών Εσωτερικής Καλωδίωσης και Επίσκεψη πολιτών για μελέτη/αγορά προτύπων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ