Ελληνικά

 22 Φεβρουαρίου 2022, 12:00 – 13:30

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο ανοιχτής συμμετοχής, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, στις 12:00 μ.μ. με θέμα «ISO 32210 – The first ISO Standard on Sustainable Finance assists ESG considerations».

Οι βιώσιμες πρακτικές δεν αποτελούν πλέον μια καλή ιδεολογία, αλλά μια πολιτική που πρέπει να έχει κανείς με γνώμονα τη ζήτηση ενός ευρέος φάσματος ενδιαφερομένων μερών.

Μετά από τρία χρόνια προετοιμασίας και ανάπτυξης, το πρώτο πρότυπο βιωσιμότητας για τον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι έτοιμο για δημοσίευση το 2022 και βρίσκεται επί του παρόντος για διαβούλευση ως προσχέδιο διεθνούς προτύπου (Draft International Standard – DIS). Το νέο αυτό πρότυπο ISO επιτρέπει στις επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού κλάδου να ενσωματώσουν ζητήματα βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πρακτικών διακυβέρνησης (ΠΚΔ) στη χρηματοδότηση οικονομικών δραστηριοτήτων.

Το πρότυπο «ISO 32210 Sustainable Finance» καθορίζει αρχές και πρακτικές για την υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, με σκοπό την επίτευξη θετικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων, τον μετριασμό των κινδύνων για την παροχή βιώσιμης αξίας.

Το διαδικτυακό σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Χαιρετισμό θα απευθύνει και η Γενική Διευθύντρια του CYS κα. Αθηνά Παναγιώτου. Στο σεμινάριο θα μιλήσουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές στον τομέα της βιώσιμης χρηματοδότησης, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του προτύπου «ISO 32210 Sustainable Finance».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν πάρουν μέρος δωρεάν σε αυτό το ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο και να ενημερωθούν πως το πρότυπο θα μπορούσε να υποστηρίξει τον οργανισμό τους στην επίτευξη μακροπρόθεσμων βιώσιμων αποδόσεων για τους επενδυτές και στην ενσωμάτωση της βιώσιμης χρηματοδότησης στην πράξη.

Η συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο είναι ανοιχτή σε όλους και δωρεάν. Για εγγραφή ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://forms.gle/4Zibrx6Nz5Vqx9kw7

Μετά την εγγραφή σας, θα λάβετε επιβεβαιωτικό email με τις πληροφορίες σύνδεσης.

Για Ημερήσια Διάταξη πατήστε εδώ

   
   
   
   
   
   
   
   

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ