Ελληνικά

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα ανοιχτής συμμετοχής, την Τρίτη 19 Απριλίου, 2022, στις 09:30 στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία, με θέμα «Διεθνή Πρότυπα για τον Ιατρικό και Προσβάσιμο Τουρισμό».

Δύο εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο Ιατρικός Τουρισμός και ο Προσβάσιμος Τουρισμός άρχισαν να απασχολούν πλέον σοβαρά τόσο τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο, ως μία ακόμα κλειστή μέχρι σήμερα πηγή εσόδων που πρέπει να ανοίξει, με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους τουρίστες.

Επιπλέον, το σύγχρονο τουριστικό προϊόν αντιμετωπίζει έντονο διεθνή ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη συνεχούς διαφοροποίησης, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των τουριστών και οι μεταβολές του δυναμικά εξελισσόμενου τουριστικού περιβάλλοντος.

Η Ημερίδα είναι ανοικτή προς όλους χωρίς χρέωση, και στόχος της είναι ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με τις βασικές πρόνοιες των διεθνών προτύπων ISO 22525 «Tourism and related servicesMedical tourismService requirements» και ISO 21902 «Tourism and related servicesAccessible tourism for allRequirements and recommendations».

Το ISO 22525:2020 – Tourism and related services — Medical tourism — Service requirements καθορίζει απαιτήσεις, αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχουν οι διαμεσολαβητές και οι παροχείς ιατρικών υπηρεσιών στους τουρίστες που ταξιδεύουν για ιατρικούς σκοπούς. Το ISO 21902:2021 – Tourism and related services — Accessible tourism for all — Requirements and recommendations, καθορίζει απαιτήσεις και παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για τουριστικές υπηρεσίες «προσβάσιμες σε όλους».

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Χαιρετισμό θα απευθύνει και η Γενική Διευθύντρια του CYS κα Αθηνά Παναγιώτου. Κύριοι ομιλητές θα είναι οι εθνικοί αντιπρόσωποι του Οργανισμού που συμμετείχαν ενεργά στην εκπόνηση των προαναφερόμενων προτύπων, καθώς και η αρμόδια λειτουργός του CYS για τον τομέα της Υγείας. Επίσης, θα γίνει σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της τυποποίησης στον τομέα του τουρισμού από την αρμόδια λειτουργό του CYS.

Για το Πρόγραμμα της Ημερίδας, πατήστε εδώ

* Όλοι οι συμμετέχοντες της ημερίδας θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από τον CYS τα δύο διεθνή πρότυπα, με έκπτωση 35% μέχρι και  τις 29 Ιουλίου 2022. Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Κέντρο Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης (ΚΕΠΕ) στα τηλέφωνα 22-411414 / 22-411413 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η συμμετοχή στην ενημερωτική Ημερίδα είναι ανοικτή χωρίς χρέωση. Για δήλωση συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://forms.gle/yRc9py4jGCmL3CUAA  μέχρι 15 Απριλίου 2022.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα και οδηγίες που αφορούν την πανδημία Covid-19.

Supporters3

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ