Ελληνικά

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και ιδιαίτερα η δραματική αύξηση των προϊόντων και υπηρεσιών που συνδέονται με το διαδίκτυο, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των αυξανόμενων κινδύνων που σχετίζονται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η πιστοποίηση βάσει Διεθνών και Ευρωπαϊκών προτύπων έχει αναγνωριστεί από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ως ένα μέσο για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Πλέον η ευρωπαϊκή κατεύθυνση αποσκοπεί στην αύξηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ΤΠΕ αλλά και να προσφέρει στην τρέχουσα ευρωπαϊκή αγορά ένα νέο πλαίσιο πιστοποίησης της κυβερνοασφάλειας.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), ως ο εθνικός φορέας τυποποίησης, συνδιοργανώνει μαζί με την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας – ΑΨΑ, αρμόδια Αρχή για τη βελτίωση και διατήρηση υψηλών επιπέδων κυβερνοασφάλειας στην Κύπρο, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα ανοιχτής συμμετοχής, την  Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, και ώρα 09:00 – 13:30 στο Lemon Park στη Λευκωσία,  με θέμα:

‘‘Standards Supporting Conformity Assessment in

Cyber Security and Data Protection’’

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Γενική Διευθύντρια του CYS Αθηνά Παναγιώτου και ο Βοηθός Επίτροπος Τηλεπικοινωνιών Πέτρος Γαλίδης.

Φιλοξενούμενοι ομιλητές στην ημερίδα θα είναι:  Walter Fumy, Πρόεδρος της  Eυρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CEN/CLC JTC13 ‘Cybersecurity and data protection’, ο Συντονιστής της ομάδας εργασίας 5 Alessandro Guarino, ο Δρ Samim Ahmadi, μέλος της ομάδας εργασίας 8 και τέλος ο Δρ. Eric Vetillard, Επικεφαλής Επιθεωρητής στην  European Union Agency for Cybersecurity (ENISA).

Εξίσου αξιόλογες συνεισφορές θα δώσουν με παρουσιάσεις τους εκπρόσωποι του CYS, ΑΨΑ, Εθνικός Αντιπρόσωπος στην CEN/CLC/JTC 13 ‘Cybersecurity and data protection’ και BDO, κ.κ. Στέφανος Γκιούρωφ (Δρ), Γιώργος Χατζηχριστοφή (Δρ), Κωνσταντίνος Τσιούρτος και Αλέξης Μιχαήλ (Δρ).

Η συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα είναι ελεύθερη και εντάσσεται στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης του Οργανισμού για την εφαρμογή προτύπων.

Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα.

Για εγγραφή πατήστε εδώ.

Υποστηρικτής της ημερίδας είναι η εταιρεία BDO.

BDO_Logo.jpg

 

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ