Ελληνικά

Share

Στο πλαίσιο της αποστολής του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης για προώθηση των Διεθνών Προτύπων αναφορικά με τα ‘’Ευφυή Συστήματα Μεταφορών Intelligent Transport Systems (ITS)’’ ο CYS έχει αναλάβει να φιλοξενήσει στην Κύπρο στις 3,4 και 5 Μαρτίου 2020 την συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης CEN TC 278 ‘’Intelligent Transport Systems’’. Eν λόγω Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει την αρμοδιότητα για την εκπόνηση των Ευρωπαϊκών Πρότυπων που αφορούν τη αποδοτικότερη, ασφαλέστερη και οικονομικότερη κυκλοφορία οχημάτων, ατόμων και εμπορευμάτων, επιτρέποντας την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS)  προγραμμάτισε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο , την διεξαγωγή ενημερωτικής Ημερίδας στις 3 Μαρτίου 2020 με θέμα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Πρότυπα για ‘’Ευφυή Συστήματα Μεταφορών΄΄.

Η Ημερίδα τελούσε κάτω υπό την Αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ.Γιάννη Καρούσο ο οποίος απεύθυνέ και τον εναρκτήριο χαιρετισμό.  

H εν λόγω ημερίδα είχε ως στόχο την παρουσίαση για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (Intelligent Transport Systems-ITS) τα οποία είναι ένας συνδυασμός τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνιών στον τομέα των μεταφορών.

Κύριοι ομιλητές της ενημερωτικής ημερίδας ήταν οι Τεχνικοί Εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης CEN TC 278 οι οποίοι παρουσίασαν την εργασία τυποποίησης της Επιτροπής  γύρω από τα θέματα της  ηλεκτροκινητικότητας, τα συνεργατικά συστήματα μεταφορών, τα αυτοματοποιημένα συστήματα μεταφορών, την εφοδιαστική αλυσίδα, την έξυπνη κινητικότητα και τα κέντρα διαχείρισης κυκλοφορίας. 
Εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών ο κ. Αριστοτέλης Σάββα παρουσίασε τα υφιστάμενα και μελλοντικά έργα έξυπνων συστημάτων μεταφορών τα οποία καλύπτουν τα δημόσια λεωφορεία, χώρους παρκινγκ, συστήματα τηλεματικής, διαχείριση κυκλοφοριακού κ.α.
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με παρουσιάσεις των Εθνικών Τεχνικών Αντιπρόσωπων  οι οποίοι συμμετέχουν στις συναντήσεις των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Επιτροπών Τυποποίησης. Οι καθηγητές Γιώργος Παπαγεωργίου και Αθανάσιος Μαιμάρης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου  έκαναν αναφορά στα πλεονεκτήματα των προτύπων και πως η έρευνα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προτύπων.

Επίσης έγινε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘’Smart Pedestrian Network’το οποίο συμμετέχει μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Παρουσιάσεις Ημερίδας

Links Between Research, Stanrdardization and Innovation The Case of Smart Pedestrian Network (SPN)

Intelligent Transport Systems & the European Standardisation Landscape

Intelligent Transportation Systems in Cyprus - Past Present and Future; Prospects for a Smart Pedestrian Network (SPN)

Cyprus organization for Standardization ‘’Intelligent Transport Systems’’

 CEN/ISO Mobility Integration

Intelligent Transport Systems in Emerging Markets Enhancing National Policies through Standards

 

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ