Ελληνικά

Share

 

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι από τις 20 Μαρτίου 2020, μετά και την επιθυμία αρκετών φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, το Διεθνές πρότυπο ISO 45001:2018 για τη διαχείριση ασφάλειας και υγείας στην εργασία, έχει υιοθετηθεί ως Κυπριακό και είναι διαθέσιμο από το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του CYS.  

Το διεθνές και Εθνικό πλέον πρότυπο CYS ISO 45001:2020 Occupational health and safety management systems - Requirements with guidance for use, καθορίζει τις απαιτήσεις εφαρμογής ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας και υγείας στην εργασία, περιέχει κατευθυντήριες οδηγίες χρήσης και είναι πιστοποιήσιμο.  Απώτερος στόχος της εφαρμογής του CYS ISO 45001 είναι η βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων, η μείωση των κινδύνων στο χώρο εργασίας και η δημιουργία καλύτερων και πιο ασφαλών συνθηκών εργασίας. Όπως και όλα τα πρότυπα, το CYS ISO 45001 είναι εθελοντικό, και είναι πλήρως συμβατό με τα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, περιβάλλοντος κ.α., γεγονός που καθιστά την εφαρμογή του ακόμη πιο εύκολη.

O CYS συνέβαλε στην εκπόνηση του πιο πάνω προτύπου, αφού συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της διεθνούς τεχνικής επιτροπής τυποποίησης ISO TC 283 που ανέλαβε την εκπόνηση του, με εθνικό αντιπρόσωπο τον κ. Γιάννη Τσούντα.  Τόσο οι εργασίες της επιτροπής, όσο και η εθνική αντιπροσώπευση συνεχίζονται και στο παρόν στάδιο η επιτροπή ασχολείται με την εκπόνηση υποστηρικτικών προτύπων και τυποποιητικών εγγράφων που αφορούν το θέμα της ασφάλειας και υγείας στην εργασία. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), ως ο εθνικός φορέας τυποποίησης στην Κύπρο, παρακολουθεί στενά το εν λόγω θέμα και  θα ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προμηθευτεί το CYS ISO 45001:2020 μπορεί να επικοινωνήσει με το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης (ΚΕΠΕ) του CYS, στο τηλέφωνο 22411413 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ