Ελληνικά

Share

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης(CYS) ολοκλήρωσε με επιτυχία, τον Αύγουστο του 2021, τη διαδικασία αξιολόγησης της εφαρμογής του περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου CYS EN ISO 14001:2015 «Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης - Απαιτήσεις και καθοδήγηση για τη χρήση του». Το περιβαλλοντικό σύστημα έχει πιστοποιηθεί από την εταιρεία DQS Hellas, μέλος του Γερμανικού ομίλου DQS Holding GmbH και μέλος του διεθνούς δικτύου φορέων πιστοποίησης IQNet. Το περιβαλλοντικό σύστημα διαχείρισης εφαρμόζεται παράλληλα με το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας το οποίο λειτουργεί στον Οργανισμό ήδη από το 2019.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Οργανισμού δεσμεύονται με την εφαρμογή του συστήματος όπως προστατεύουν το περιβάλλον, υλοποιούν δράσεις για την πρόληψη της ρύπανσης, τη μείωση της κλιματικής αλλαγής, αξιοποιούν με βιώσιμο τρόπο τους πόρους και αποφεύγουν την άσκοπη χρήση τους, εφαρμόζουν και ικανοποιούν τις εφαρμοστέες απαιτήσεις που προκύπτουν από την νομοθεσία, τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης, τους εσωτερικούς κανονισμούς του ίδιου του Οργανισμού καθώς επίσης από τους πελάτες του και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Οργανισμού δεσμεύεται να βελτιώνει συνεχώς το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζεται.

Στo πλαίσιο της εφαρμογής του περιβαλλοντικού συστήματος ο CYS έχει αναγνωρίσει τις περιβαλλοντικές πλευρές όπως αυτές προκύπτουν από τις δραστηριότητες του, τις επιπτώσεις αυτών, τις έχει αξιολογήσει και έχει υιοθετήσει σχετικά μέτρα για αντιμετώπιση τους. Παράλληλα έχει θέσει περιβαλλοντικούς στόχους και δείκτες και έχει αναπτύξει προγράμματα δράσης υλοποίησης αυτών.

Ο CYS προσπαθώντας να επιτύχει τη στρατηγική επιδίωξη την οποία έχει θέσει για «αυξανόμενη πρόσβαση και χρήση των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προτύπων στην κυπριακή κοινωνία» παραμένει σταθερός αρωγός στις προσπάθειες της Κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας για βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της.

 

Πιστοποιητικό Συστήματος Περιβαλοντικής Διαχείρισης

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ