Ελληνικά

Share

O Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για ενημέρωση και εκπαίδευση των ενδιαφερομένων και του κοινού γενικότερα για Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα διοργάνωσε επιτυχώς την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022 την ενημερωτική ημερίδα «Διεθνή Πρότυπα για τον Ιατρικό και Προσβάσιμο Τουρισμό».
Η τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία των ομιλητών στα θέματα προτύπων μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους στις δραστηριότητες της Διεθνούς Τυποποίησης, συνέβαλαν σημαντικά στη σφαιρική ενημέρωση των κύπριων ενδιαφερομένων της τουριστικής βιομηχανίας.
Κατά την ημερίδα παρουσιάστηκαν οι βασικές πρόνοιες των διεθνών προτύπων ISO 22525:2020 – Tourism and related services — Medical tourism — Service requirements το οποίο καθορίζει απαιτήσεις, αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχουν οι διαμεσολαβητές και οι παροχείς ιατρικών υπηρεσιών στους τουρίστες που ταξιδεύουν για ιατρικούς σκοπούς και το ISO 21902:2021 – Tourism and related services — Accessible tourism for all — Requirements and recommendations, το οποίο καθορίζει απαιτήσεις και παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για τουριστικές υπηρεσίες «προσβάσιμες σε όλους».
Συγκεκριμένα, η κυρία Στέλλα Γαβριήλ (εθνικός αντιπρόσωπος στην ISO/TC 228/WG 14) ανέπτυξε τις βασικές πρόνοιες του πρότυπου για τον Προσβάσιμο Τουρισμό και ο κύριος Γιώργος Ιωάννου (εθνικός αντιπρόσωπος στην ISO/TC 228/WG2) ανέπτυξε τις βασικές πρόνοιες για το πρότυπο του Ιατρικού Τουρισμού σχετικά με τις απαιτήσεις για τους διαμεσολαβητές. Η κυρία Έλενα Δημοσθένους (αρμόδια λειτουργός τομέα Υγείας στον CYS) παρουσίασε τις απαιτήσεις που αφορούν τους πάροχους ιατρικών υπηρεσιών που προνοούνται στο πρότυπο του Ιατρικού Τουρισμού. Επίσης, παρουσιάστηκε η Δραστηριότητα της Τυποποίησης που πραγματοποιείται σε διεθνές επίπεδο στον τομέα του Τουρισμού, από την κυρία Μαριλένα Νικολάου (αρμόδια λειτουργός τομέα Τουρισμού στον CYS).
Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υφυπουργού Τουρισμού κύριου Σάββα Περδίου ο οποίος απηύθυνε οπτικογραφημένο χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Γενική Διευθύντρια του CYS κα Αθηνά Παναγιώτου. Κύριοι υποστηρικτές της ημερίδας ήταν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, ο Φορέας Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων.
Η παρουσία των συμμετεχόντων από ένα ευρύ φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας αποδεικνύει ότι η κυπριακή τουριστική κοινότητα αναγνωρίζει τη χρήση των προτύπων ως βοηθητικών εργαλείων, για τη μετάβαση σε ενναλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο Ιατρικός Τουρισμός και την παροχή προσβάσιμων υπηρεσιών για όλους τους τουρίστες ανεξαρτήτως ηλικίας, ιδιότητας ή ικανότητας.

Παρουσιάσεις:

Οι Δραστηριότητες της Διεθνούς Τυποποίησης στον τομέα του Τουρισμού

Διεθνές Πρότυπο για τον προσβάσιμο Τουρισμό

ISO 22525:2020 - Tourism and related services - Medical tourism - Service requirements

Νέο διεθνές πρότυπο ISO 22525:2020 για τον Ιατρικό Τουρισμό - Απαιτήσεις για τους Παρόχους Υπηρεσιών Υγείας

 

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ