Ελληνικά

Share

O Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) προσκλήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 και συμμετείχε με σχετική παρουσίαση στην Ημερίδα με θέμα “Cyprus Space Info Day 2022”.

Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ) και τελούσε υπό την αιγίδα του αξιότιμου Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκου Κόκκινου, ο οποίος απηύθυνε και σχετικό χαιρετισμό.

Η Ημερίδα ήταν ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους και σκοπό είχε την ενημέρωση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τεχνολογίες διαστήματος, τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Πρότυπα, καθώς και τους τρόπους εμπλοκής Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Επιτροπές Τυποποίησης οι οποίες εκπονούν πρότυπα για Διαστημικές Τεχνολογίες.       

Στην υπό αναφορά ημερίδα ο Λειτουργός του CYS κ. Ιωσήφ Καρής, παρουσίασε την τυποποιητική εργασία που διεξάγετε σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο και τις τελευταίες εξελίξεις από πλευράς Τυποποίησης σε θέματα Διαστημικών Τεχνολογιών. 

 Επίσης έγινε αναφορά από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών όσο αφορά τη Στρατηγική Διαστήματος και τη δημιουργία δικτύου κβαντικών οπτικών επικοινωνιών ως επίσης και αναφορά σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές Τυποποίησης οι οποίες έχουν πρόσφατα δημιουργηθεί από τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Τυποποίησης CEN, CENELEC και ETSI και αφορούν την τεχνολογία των Κβαντικών Δικτύων. 

Με το κλείσιμο της Ημερίδας σημειώθηκε η σημαντικότητα των προτύπων τόσο στη δημιουργία του Κυπριακού διαστημικού οικοσυστήματος αλλά και την εμπλοκή προτύπων στα χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά ‘Εργα στα οποία εμπλέκονται Εταιρείες και Οργανισμοί από την Κύπρο.   

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ