Ελληνικά

Share

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) στο πλαίσιο της πολιτικής του για φιλοξενία στην Κύπρο των εργασιών Τεχνικών Επιτροπών (TC) από τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς Τυποποίησης (CEN/CENELEC/ETSI/IEC/ISO), έχει φιλοξενήσει στις 15 και 16 Mαρτίου, 2023 τη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής CEN/CLC JTC 13 Cyber security and Data Protection. Η συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα της Αρχής Ψηφιακής Ασφαλείας (ΑΨΑ).

Την κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι εθνικοί Αντιπρόσωποι, κος Κωνσταντίνος Τσιούρτος, ο Δρ. Άντριαν Ιωάννου, κα. Μαρία Ραφαήλ, κα. Αργυρώ Χατζοπούλου και κος Γιάννος Δημητρίου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθυντής Τυποποίησης κος. Πάμπος Καμμάς και ο κος Γιάννος Δημητρίου αντιπρόσωπος της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας.

H Τεχνική Επιτροπή Τυποποίησης CEN/CLC JTC 13 Cyber security and Data Protection έχει ως αποστολή της την εκπόνηση προτύπων τα οποία εμπίπτουν στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, στην προστασία προσωπικών δεδομένων όπως και στα πρότυπα αξιολόγησης που αφορούν την ψηφιακή ασφάλεια των υπηρεσιών, διαδικασιών και προϊόντων για εταιρείες και Οργανισμούς.

H συνάντηση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό αποτέλεσμα για την Κύπρο αποτέλεσε η εκλογή του εθνικού μας αντιπροσώπου Κωνσταντίνου Τσιούρτου ως liaison officer της Τεχνικής Επιτροπής CEN/CLC JTC 13 στην Τεχνική Επιτροπή CEN/CLC JTC 21 – Artificial Intelligence η οποία θα αναπτύξει τα εναρμονισμένα πρότυπα για την νέα υποχρέωση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

 

 

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ