Ελληνικά

Share

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), ως ο εθνικός φορέας τυποποίησης της Κύπρου, δίνει τον παρόν του, μέσα από σωστές, προγραμματισμένες δράσεις με στόχο και γνώμονα πάντοτε τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας ζωής των ενδιαφερόμενων μερών της τυποποίησης. H συνεχής βελτίωση μέσα από την προώθηση και αξιοποίηση των προτύπων συνιστά δέσμευση του Οργανισμού, για ενίσχυση της παρουσίας του σε εθνικές δραστηριότητες υποστηρίζοντας παράλληλα  την αποτελεσματική  διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Μέσα από αυτό το πλαίσιο, η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης, κυρία Αθηνά Παναγιώτου, έχει εκπροσωπήσει τον Οργανισμό στο συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023. Το φετινό συνέδριο είχε θέμα του την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού, επικεντρώνοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία.

Ειδικότερα, η παρουσίαση της κυρίας Παναγιώτου πραγματοποιήθηκε στην πρώτη θεματική ενότητα του συνεδρίου με τίτλο Επαναπροσδιορίζοντας το Τουριστικό Μοντέλο. Η κυρία Παναγιώτου, ανέδειξε τη σημασία των προτύπων στο ξενοδοχειακό και ευρύτερο τουριστικό τομέα. Στις μέρες μας έχουν δημιουργηθεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες άρχισαν  όχι μόνο να απασχολούν πλέον σοβαρά τόσο τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Επιπλέον, το σύγχρονο τουριστικό προϊόν αντιμετωπίζει έντονο διεθνή ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη συνεχούς διαφοροποίησης, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των τουριστών και οι μεταβολές του δυναμικά εξελισσόμενου τουριστικού περιβάλλοντος. Τα πρότυπα βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού και συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων για μια αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί από την Κύπρο και από το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα όπως η τρέχουσα κατάσταση του τουριστικού τομέα, οι προοπτικές της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και οι ενεργειακές προκλήσεις που απαιτούνται για ενίσχυση και εδραίωση του ποιοτικού τουρισμού στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ