Ελληνικά

Τα πρότυπα αποτελούν βασικά εργαλεία για τη μείωση των ανισοτήτων, την επίτευξη μεγαλύτερης βιωσιμότητας και την ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς. Με την ισότητα των φύλων και τη μείωση των ανισοτήτων να είναι το κλειδί για την επίτευξη και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, καταβάλλονται πολλαπλές προσπάθειες, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Διεθνούς Οργανισμου Τυποποίησης ISO, για την κινητοποίηση σχετικών πρωτοβουλιών.

Η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο ένα θεμελιώδες πανανθρώπινο δικαίωμα αλλά μια απαραίτητη βάση για έναν ειρηνικό, ευημερεύων και βιώσιμο κόσμο. Η παροχή σε γυναίκες και κορίτσια ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την αξιοπρεπή εργασία και την εκπροσώπηση στις πολιτικές και οικονομικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, θα τροφοδοτήσει βιώσιμες οικονομίες και θα ωφελήσει τις κοινωνίες και κατ’ επέκταση την ανθρωπότητα ολόκληρη.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) θεωρώντας την ισότητα των φύλων ως βασικό συστατικό της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, έχει εξετάσει την εισήγηση από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το ενδεχόμενο τυποποίησης του Κυπριακού Μοντέλου Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) ασκώντας τις εξουσίες του σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος (1)γ του Περί Τυποποίησης, Διαπίστευσης και Τεχνικής Πληροφόρησης Νόμο του 2002, ενέκρινε τη σύσταση νέας Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης με σκοπό την εκπόνηση εθνικού προτύπου για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον, ονόματι CYS/TC 24: Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν με εκπρόσωπο τους οι πιο κάτω Φορείς:
1. Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων
2. Επίτροπος Ισότητας των Φύλων
3. Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
4. Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και την Επαγγελματική Εκπαίδευση
5. Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ)
6. Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ)
7. Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ)
8. Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ)
9. Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ)
10. Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού
11. Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε με οποιοδήποτε τρόπο στις εργασίες τυποποίησης της εν λόγω Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης (CYS), 22-411411 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ