Περιγραφή σεμιναρίου: Το σεμινάριο έχει ως στόχο την ενημέρωση και ανάλυση των αλλαγών που εισήγαγε η νέα έκδοση του προτύπου BS7671:2018, καθώς και των πρόσφατων τροποποιήσεων του 2024. Μέσα από τη σύγκριση των διαδοχικών εκδόσεων του προτύπου, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις νέες απαιτήσεις και διαφοροποιήσεις που επηρεάζουν τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη υιοθέτησης σύγχρονων πρακτικών, δεδομένου ότι η Κ.Δ.Π 168/2017, σε συνδυασμό με το Άρθρο 46(2γ) των Περί Ηλεκτρισμού Κανονισμών 1941-2019, επιτρέπει την εφαρμογή αναβαθμισμένων ή νέων απαιτήσεων πέραν αυτών που αναφέρονται στο πρότυπο BS7671:2008 (περιλαμβανομένων των τροποποιήσεων του 2011, 2013 και 2015) που ισχύει στην Κύπρο.
Για την πλήρη κατανόηση των αλλαγών, το σεμινάριο θα ξεκινήσει με μια αναλυτική παρουσίαση των βασικών προνοιών του προτύπου BS7671, διασφαλίζοντας ότι οι εκπαιδευόμενοι διαθέτουν τη θεμελιώδη γνώση που απαιτείται για την ορθή εφαρμογή των νέων κανονιστικών απαιτήσεων.
Στόχος του σεμιναρίου: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν ουσιαστική κατανόηση των αναβαθμισμένων απαιτήσεων του προτύπου BS7671, μαθαίνοντας πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στην ασφάλεια και τη βελτιστοποίηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Θα εξοικειωθούν με τις βασικές αλλαγές που έχουν εισαχθεί, κατανοώντας τη σημασία τους και τη σύνδεσή τους με τις διατάξεις του Παραρτήματος 1. Παράλληλα, θα αναπτύξουν την ικανότητα να σχεδιάζουν και να επιλέγουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ακολουθώντας τις νέες προδιαγραφές. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα και ανάλυση τεχνικών όρων, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ερμηνεύσουν σωστά τις αλλαγές του προτύπου, να αξιολογήσουν τις τροποποιήσεις που έγιναν στο Μέρος 4, αλλά και να αναγνωρίσουν πώς οι οι τροποποιήσεις των Παραρτημάτων μπορούν να βελτιώσουν τον σχεδιασμό, την επιλογή εξοπλισμού και τον έλεγχο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Τέλος, το σεμινάριο θα ενισχύσει την ικανότητα προσαρμογής και συμμόρφωσης τους στις νέες και αναβαθμισμένες πρόνοιες του προτύπου,
Περιγραφή Συμμετεχόντων: Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Εργολήπτες και Συντηρητές , Επιθεωρητές Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, Προμηθευτές Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού, Λειτουργοί και Τεχνικοί Μηχανικοί Τεχνικών Υπηρεσιών, Λειτουργοί και Τεχνικοί Μηχανικοί Εποπτικού Ελέγχου Εφαρμογής της Νομοθεσίας.
Γλώσσα: Ελληνικά
Εισηγητής σεμιναρίου: κ. Χαράλαμπος Α. Σκαμπαλλής. Ο κ. Σκαμπαλλής εργάζεται ως Σύμβουλος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός σε ιδιωτικό γραφείο τεχνικών μελετών και από το 2013 ως Καθηγητής και Συντονιστής του Προγράμματος Ηλεκτρολογίας στο Cyprus College Λευκωσίας. Διαθέτει σημαντική θεωρητική και πρακτική εκπαιδευτική και συμβουλευτική εμπειρία σε θέματα Κανονισμών, Σχεδιασμού και Μελέτης Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, Επιθεώρησης και Δοκιμών Ελέγχου , Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, Συστημάτων Ασφαλείας και Πυρανίχνευσης καθώς και άλλων ειδικών θεμάτων ηλεκτρολογίας σε σχέση με τα Βρετανικά πρότυπα BSI. Από το 2012 έως και σήμερα, έχει παρουσιάσει σειρά τεχνικών σεμιναρίων και ημερίδων σε συνεργασία με την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και όχι μόνο για Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης σε θέματα Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Προοπτικών Ανάπτυξης Υποδομών Φυσικού Αερίου. Είναι κάτοχος BEng στην Μηχανική Επιστήμης Υλικών, MEng στην Ηλεκτρολογική Μηχανική, MSc στην Ηλεκτρονική και Ηλεκτρολογική Μηχανική και MSc σε θέματα Ενέργειας.