Ελληνικά

Share

Τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, φιλοξενήθηκε από το ΚΕΒΕ, μια πολύ παραγωγική συνάντηση μεταξύ του Κυπριακού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών (ACEMPI) και του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS).

Κλιμάκιο του CYS αποτελούμενο από το Διευθυντή Τυποποίησης Πάμπο Καμμά και την αρμόδιο Λειτουργό Τυποποίησης Υπηρεσιών Ναταλί Γιωργαλλά, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο Γιάννη Γεωργούλα και τα μέλη του ΔΣ του ACEMPI για την προσφορά και τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει η εμπλοκή τους στην τυποποίηση και συγκεκριμένα η συμμετοχή στη Διεθνή Τεχνική Επιτροπή Τυποποίησης του ISO, Financial Services (ISO TC 68).

Η συνεργασία συνιστά σημαντικό ορόσημο για τον ACEMPI και μια απόδειξη της θέσης που κατέχει ως αξιοσέβαστου Συνδέσμου στον κλάδο του. Επιπλέον, ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να αποδώσει μια σειρά πλεονεκτημάτων για τα μέλη του ACEMPI, συμπεριλαμβανομένων αυξημένων ευκαιριών δικτύωσης μεταξύ κορυφαίων παγκόσμιων εμπειρογνωμόνων στο χώρο της τυποποίησης, πρόσβαση σε συγκεκριμένες διεθνείς τάσεις στον τομέα του ηλεκτρονικού χρήματος και συμμετοχικότητα για ενημέρωση σε πληροφορίες σχετικές με τις δραστηριότητες των ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος και των ιδρυμάτων πληρωμών.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία μιας τέτοιας συνεργασίας αφού με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η δέσμευση των δύο Φορέων προς την αριστεία.

Η ενσωμάτωση του ACEMPI στην Τεχνική Επιτροπή Τυποποίησης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του ISO (ISO TC 68) και η εκπροσώπηση, πλέον, των κυπριακών συμφερόντων στον τομέα του ηλεκτρονικού χρήματος σε διεθνές επίπεδο καθίσταται σημαντικό επίτευγμα καθώς η παρουσία της Κύπρου είναι ουσιαστική και ενισχυτική.

Ο CYS είναι πεπεισμένος ότι ο ACEMPI, ως ένας αξιόπιστος εταίρος της τυποποίησης από τον εν λόγω κλάδο, συμβάλλει ενεργά στις εργασίες και τις προσπάθειες ανάπτυξης χρηματοοικονομικών προτύπων μέσα στα πλαίσια της Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του ISO.

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ