Πεδίο αντανακλαστικής επιτροπής

Ως μέλος της αντανακλαστικής επιτροπής, έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε, στο στάδιο της δημόσιας κρίσης, τα προσχέδια προτύπων και άλλα τυποποιητικά παραδοτέα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στους τομείς του εξοπλισμού ηλεκτρικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων συναγερμού, των ανιχνευτών αερίων, της αντικεραυνικής προστασίας και των συστημάτων ηλεκτροσυγκόλλησης. Η επιτροπή ασχολείται επίσης με την τυποποίηση σε αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η υπεραγωγιμότητα, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις ασφάλειας στο πλαίσιο της καινοτομίας στα ηλεκτρικά συστήματα.

Το πεδίο της Επιτροπής περιλαμβάνει την ανάπτυξη προτύπων και άλλων τυποποιητικών παραδοτέων για τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τις δοκιμές και την απόδοση εξοπλισμού και συστημάτων που στοχεύουν στην ενίσχυση της ηλεκτρικής ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει συστήματα συναγερμού και ανίχνευσης, προστασία από κεραυνούς, ασφάλεια σε διαδικασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και τεχνολογίες ανίχνευσης αερίων. Περιλαμβάνονται επίσης οι τεχνικές απαιτήσεις και οι πτυχές ασφάλειας που σχετίζονται με υπεραγώγιμα ηλεκτρικά συστήματα.

Ως μέλος της Επιτροπής, έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στις δραστηριότητες της τυποποίησης σε ευρωπαϊκό ή/και διεθνές επίπεδο. Η CYS MC 4.07 παρακολουθεί και συμβάλλει στο έργο των ακόλουθων ευρωπαϊκών και διεθνών τεχνικών επιτροπών:

Ευρωπαϊκές Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης

  • CLC/SR 90 Υπεραγωγιμότητα
  • CLC/TC 216 Ανιχνευτές αερίων
  • CLC/TC 26 Ηλεκτρική συγκόλληση
  • CLC/TC 79 Συστήματα συναγερμού
  • CLC/TC 81X Αντικεραυνική προστασία

Διεθνείς Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης

  • – IEC/TC 81 Αντικεραυνική προστασία

Υπεύθυνος Λειτουργός Τυποποίησης

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη  από την συμμετοχή στην Επιτροπή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Λειτουργούς Τυποποίησης Αγγελική Λοΐζου και Κωνσταντίνο Ζαού.

Μέλη της Αντανακλαστικής Επιτροπής

Πρότυπα σε Δημόσια Κρίση

Για να δείτε τα προσχέδια των προτύπων, πατήστε εδώ.

Εγγραφή στην Αντανακλαστική Επιτροπή

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις δραστηριότητες της Επιτροπής, παρακαλώ συμπληρώστε τη αίτηση CYS F14.2-1 GR και αποστείλετέ την στο email του Λειτουργού Τυποποίησης.