Ελληνικά
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 08:37

Με Επιτυχία Γιορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα Προτύπων από τον CYS

CYStandarDay 2015_εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Προτύπων CYStandarDay 2015_εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Προτύπων

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το “CYStandarDay 2015”, Ημερίδα την οποία διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) στις 14 Οκτωβρίου, 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, με σκοπό τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Προτύπων.

Την Ημερίδα χαιρέτησε ο Γ. Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Πατσαλίδης ο οποίος συγχάρηκε τον CYS για το πολυδιάστατο και ουσιώδες έργο που επιτελεί, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι πάντοτε σταθερός συμπαραστάτης και στυλοβάτης της Αποστολής του και θα ενισχύει το έργο του. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ειδικό σχέδιο Χορηγιών που παρέχει ο CYS, για ενθάρρυνση της εμπλοκής των ιδιωτών και των αδύνατων κοινωνικά ομάδων στις δραστηριότητες της Τυποποίησης.

 

CYStandarDay Oct 2015 080

Στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρος του Οργανισμού Κικούλα Κότσαπα, τόνισε ότι ο νέος αυτός θεσμός που έχει καθιερωθεί από την περσινή χρονιά, στοχεύει στη διάχυση της γνώσης και της πληροφόρησης των συνεργατών του CYS για τις τρέχουσες εξελίξεις και επιτεύγματα στη διεθνή, Ευρωπαϊκή και εθνική σκηνή τυποποίησης. Προτεραιότητα του Οργανισμού είναι επίσης, η διάδοση των προτύπων και της χρησιμότητας που αυτά προσδίδουν στις καθημερινές μας ενασχολήσεις. Σε χαλεπούς καιρούς, η διατήρηση του πήχη της ποιότητας ψηλά, μπορεί να επιτευχθεί καθιερώνοντας υψηλά ποιοτικά κριτήρια για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τόπου μας.

 

CYStandarDay Oct 2015 086 Copy

 

Κάθε χρόνο στις 14 Οκτωβρίου, οι Διεθνείς Οργανισμοί Τυποποίησης, μέσω του μηνύματος τους, τιμούν τους εθελοντές συμμετέχοντες και εμπειρογνώμονες της Τυποποίησης οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δραστηριότητες της τυποποίησης και με τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους συμβάλλουν στην εκπόνηση των προτύπων.

wsd poster 2015

Το μήνυμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Προτύπων από τους Διεθνείς Οργανισμούς Τυποποίησης ανέγνωσε η Λειτουργός Διοίκησης και Διεθνών Σχέσεων του CYS, Μαριλένα Νικολάου. Ο φετινός εορτασμός είχε σαν θέμα “Με τα Πρότυπα Μιλάμε την Ίδια Γλώσσα”. Το φετινό μήνυμα σκοπό έχει να δείξει ότι η απουσία των προτύπων γίνεται αμέσως αντιληπτή. Εν τη απουσία των προτύπων, η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, των μηχανών και των προϊόντων θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Τα πρότυπα είναι αυτά που θέτουν τους κοινούς κανόνες και τις παραμέτρους για τη συμβατότητα και διαλειτουργικότητα των προϊόντων.

Με αφορμή τη γιορτή των προτύπων, η ΓΔ των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN&CENELEC, ElenaSantiago, έστειλε το δικό της μήνυμα προς τους Κύπριους Τυποποιητές μέσω οπτικογραφημένου χαιρετισμού. Στο μήνυμα της αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει ο CYS στην υιοθέτηση των Ευρωπαϊκών Προτύπων ως Κυπριακών και κάλεσε με τη σειρά της τους Κύπριους εμπειρογνώμονες όπως εμπλακούν στην Ευρωπαϊκή Τυποποίηση, η οποία μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει.

Οι Λειτουργοί του CYS Αγγελική Λοΐζου και Έλενα Δημοσθένους παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα του Οργανισμού κατά τη χρονιά που πέρασε αλλά και τη χρονιά που διανύουμε.

Μια από τις προτεραιότητες που έθεσε ο CYS τα δυο τελευταία χρόνια, ήταν η συμβολή του Οργανισμού στη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, η οποία επιτεύχθηκε μέσω της εκπόνησης του εθνικού προτύπου για το Λευκαρίτικο Κέντημα. Η Δρα Άγγελ Κονναρή, Πρόεδρος της Επιτροπής μίλησε για τη σύσταση της επιτροπής, την εκπόνηση του εθνικού προτύπου και τη χρησιμότητά του ως ισχυρού εργαλείου για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Δήμαρχος Λευκάρων, Σάββας Ξενοφώντος χαιρέτησε την εκπόνηση του προτύπου τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του.

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Στέλιος Αχνιώτης παρουσίασε τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι Μηχανικοί μέλη του ΕΤΕΚ, από την πολύ πρόσφατη υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του CYS και του ΕΤΕΚ.

Η εθνική Αντιπρόσωπος του CYS, Φαίδρα Νησιφόρου, η οποία συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Τεχνική Επιτροπή CEN/TC 409: BeautySalonServices, μοιράστηκε τις γνώσεις, τις εμπειρίες αλλά και τα οφέλη που αποκόμισε μέσα από τη συμμετοχή της στις δραστηριότητες της Τυποποίησης.

Με το τέλος των παρουσιάσεων, ακολούθησε συζήτηση γύρω από την Ευρωπαϊκή και Εθνική Τυποποίηση.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

16/10/2015

ΜΝ/15102015