Ελληνικά
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 07:34

CEN opens consultation on draft strategy to support the services sector

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN), έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της το προσχέδιο της Στρατηγικής της αναφορικά με τον τομέα των Υπηρεσιών όπου οι ενδιαφερόμενοι δύναται να υποβάλλουν τα σχόλιά τους μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, 2016 σε ειδικά διαμορφωμένο έντυπο. Τα σχόλια θα πρέπει να αποστέλλονται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για ευκολία σας, πιο κάτω θα βρείτε το κείμενο της Στρατηγικής καθώς επίσης και το έντυπο σχολίων.

Η εν λόγω Στρατηγική έχει εκπονηθεί με σκοπό να ενισχύσει το τυποποιητικό έργο στον τομέα των Υπηρεσιών. Η Στρατηγική αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τους παροχείς υπηρεσιών καθώς και τους τελικούς χρήστες οι οποίοι θα πρέπει να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά ομαλά. Συγκεκριμένα, η Στρατηγική έχει δημιουργηθεί μέσα στο πλαίσιο της Κοινής Πρωτοβουλίας για την Τυποποίηση, Joint Initiative on Standardisation (JIS), και συγκεκριμένα υπό τη δράση 12: ‘Encouraging the greater development and use of European service standards to help integrate Europe’s service markets’.

Πληροφοριακά, να αναφερθεί ότι η Joint Initiative on Standardisation, αποτελεί οργανωμένη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μαζί με όσους εταίρους σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο επιθυμούν, για να εργαστούν από κοινού για ένα από κοινού όραμα για την Ευρωπαϊκή Τυποποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίεςπατήστε εδώ

A STRATEGY FOR STANDARDIZATION TO SUPPORT THE SERVICES SECTOR

Έντυπο Σχολίων