Ελληνικά

Την Τρίτη 9 Απριλίου πραγματοποιείται στην Κύπρο το “InternationalConferenceonSustainableFinance”, ένα συνέδριο διεθνούς εμβέλειας το οποίο θα έχει ως κεντρικό θέμα συζήτησης τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τον ISO & CYS, σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο για την κυπριακή επιχειρηματική και χρηματοοικονομική κοινότητα και ως εκ τούτου στο επίκεντρο του Συνεδρίου θα βρίσκονται οι διεθνείς τάσεις και προοπτικές για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση.

Η σημαντικότητα του “International Conference on Sustainable Finance” είναι τεράστια ειδικά για την Κύπρο, ένα κράτος που δίνει ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο της οικονομικής του πολιτικής και στρατηγικής. Η συμμετοχή στο διεθνές αυτό συνέδριο προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη για τους επαγγελματίες του κυπριακού χρηματοοικονομικού τομέα οι οποίοι επιθυμούν να παραμένουν ενημερωμένοι για τις τρέχουσες εξελίξεις που συντελούνται σε ένα ταχέως εξελισσόμενο παγκόσμιο τοπίο.

Στο Συνέδριο θα βρίσκονται ως εισηγητές, αναγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες του κλάδου με τεράστια εμπειρία και γκάμα γνώσεων στον τομέα των χρηματοοικονομικών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα ηγηθούν των συζητήσεων με θεματολογία που σχετίζεται με επίκαιρα ζητήματα όπως: "Transition to Net Zero" και "Sustainable Fintech". Μέσω αυτών των συζητήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ανεκτίμητες γνώσεις, να υιοθετήσουν καλές πρακτικές και να αναπτύξουν αποτελεσματικές στρατηγικές που θα ωφελήσουν άμεσα το εταιρικό τους συμφέρον και κατ’ επέκταση το εθνικό συμφέρον. 

Η μετάβαση σε μια καθαρά μηδενική οικονομία είναι το ζητούμενο για κάθε σύγχρονη κοινωνία και οικονομία. Για την Κύπρο αποτελεί ένα επίκαιρο θέμα αφού συνδέεται άμεσα με τις διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται για ευθυγράμμιση με τις παγκόσμιες προσπάθειες για μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η συζήτηση που θα αναπτυχθεί γύρω από αυτό το θέμα θα βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διερευνήσουν την πολυπλοκότητα των βιώσιμων επενδύσεων τους και να αναπτύξουν στρατηγικές προσαρμογής σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Επιπλέον, η συζήτηση για το Sustainable Fintech έχει τεράστια σημασία για την Κύπρο, μια χώρα που χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο ως περιφερειακός κόμβος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Η αναζήτηση καινοτομιών και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών σε αυτόν τον τομέα όχι μόνο θα ενισχύσει την ανάπτυξη αλλά θα διασφαλίσει επίσης ότι οι κυπριακές επιχειρήσεις θα παραμείνουν ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συμμετοχή διεθνών εμπειρογνωμόνων ως panellists (ομιλητές) στα panel discussions υπογραμμίζει τη δέσμευση των διοργανωτών να παρέχουν ποικίλες προοπτικές ανάπτυξης και προσαρμογής στα νέα δεδομένα που απαιτούν ένα πιο ανταγωνιστικό μοντέλο. Θέματα όπως green bonds, ESG (Environmental, Social, and Governance) criteria, sustainable investment vehicles, AI, Blockchain, IoT και sustainable FinTech αποτελούν μερικές από τις θεματολογίες που θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν διεξοδικά κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη εικόνα των τελευταίων εξελίξεων στη βιώσιμη χρηματοδότηση ανά το παγκόσμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η InvestCyprus, αποτελεί στρατηγικός συνεργάτης αυτής της εκδήλωσης, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της βιώσιμης χρηματοδότησης για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Κύπρου και τους ευρύτερους οικονομικούς στόχους της χώρας.

Συνεπώς, το “International Conference on Sustainable Finance” αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την κυπριακή επιχειρηματική και χρηματοοικονομική κοινότητα να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις, να σφυρηλατήσει στρατηγικές συνεργασίες και να συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η συμμετοχή δεν είναι απλώς μια επένδυση στην επαγγελματική ανάπτυξη αλλά μια δέσμευση για τη διαμόρφωση ενός πιο ανθεκτικού και πιο υπεύθυνου οικονομικού τοπίου για την Κύπρο.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, επιχειρηματία, αρμόδια αρχή και η συμμετοχή είναι ανοικτή προς το κοινό.

Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε μαζί μας κάνοντας εγγραφή εδώ για να κρατήσετε τη θέση σας.

inside page conf