Ελληνικά

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 14 Οκτωβρίου, 2019 στη Λευκωσία το “CYStandarDay 2019”.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 14 Οκτωβρίου, 2019 στη Λευκωσία το “CYStandarDay 2019”, Ημερίδα την οποία διοργανώνει σε ετήσια βάση ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), με σκοπό τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Προτύπων.

Την ημέρα αυτή αποδίδονται τα εύσημα στις χιλιάδες εθελοντές-εμπειρογνώμονες που προφέρουν τις υπηρεσίες και την εμπειρογνωμοσύνη τους στην εκπόνηση διεθνών, περιφερειακών και εθνικών προτύπων υπέρ μιας καλύτερης ζωής, παραγωγής και προσφοράς ποιοτικότερων προϊόντων και υπηρεσιών, για την ασφάλεια και υγεία των καταναλωτών και την ευημερία των πολιτών.

Στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κικούλα Κότσαπα, αναφερόμενη στο διαφορετικό χαρακτήρα που είχε ο φετινός εορτασμός, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του CYS για το έργο και τη συμβολή τους στην εκπόνηση των προτύπων καθώς επίσης και στην επάξια εκπροσώπηση του Οργανισμού στο εξωτερικό. Τόνισε επίσης, ότι η συμβολή των προτύπων στην “Τεχνολογία των Βίντεο”, που ήταν και το φετινό θέμα των εορτασμών, είναι πολύ σημαντική. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τους γύρω μας. Τα οφέλη από την ποιότητα, την προηγμένη τεχνολογία και την προσβασιμότητα των βίντεο βασίζονται στα πρότυπα.

Όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναγνώστηκε το Παγκόσμιο Μήνυμα των Διεθνών Οργανισμών Τυποποίησης ISO, IEC και ITU, για τους εορτασμούς της ημέρας, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τις προσπάθειες για ομαλή μετάβαση σε μια νέα τεχνολογικά, πιο προηγμένη εποχή, προωθώντας την εκπόνηση των καταλλήλων προτύπων σχετικά με τα βίντεο.Ακολουθήσε παρουσίαση του τυποποιητικού έργου και των δραστηριοτήτων του Οργανισμού κατά τη χρονική περίοδο 2018 – 2019, με γνώμονα πάντοτε την εκπλήρωση της Αποστολής του CYS για ένα αποτελεσματικό εθνικό σύστημα τυποποίησης και τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της Κύπρου στα θέματα ποιότητας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν 4 θέματα καίριας σημασίας για όσους συμμετέχουν στις δραστηριότητες τυποποίησης. Οι παρουσιάσεις αφορούσαν τις υποχρεώσεις ψηφίσεων του CYS στην Ευρωπαϊκή και διεθνή τυποποίηση, την προσβασιμότητα στα πρότυπα, τις καλές πρακτικές για ορθολογική χρήση των προτύπων στις δημόσιες συμβάσεις και τέλος τους νέους τομείς δραστηριοποίησης στην τυποποίηση.

Στο τέλος ακολούθησε παραγωγική συζήτηση, με γνώμονα την αναβάθμιση των διαδικασιών του Οργανισμού για καλύτερη διαχείριση του εθνικού συστήματος τυποποίησης, με τους συνεργάτες να υποβάλλουν ερωτήσεις, να εκφέρουν απόψεις, εισηγήσεις για θέματα τυποποίησης με τα οποία ασχολούνται.

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ