Ελληνικά

 

Ημέρα Παρουσίασης: 9 Ιουνίου 2020 μέσω  τηλεδιάσκεψης
 
 

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων σήμερα χρησιμοποιεί τα έργα και τις βασικές αρχές διαχείρισης τους ως το κύριο μέσο βελτιστοποίησης της αποδοτικότητας, αύξησης της παραγωγικότητας και για σκοπούς  ευελιξίας στην διαχείριση των περιορισμών του επιχειρησιακού περιβάλλοντος. Το πρότυπο ISO 21500:2012 έχει δημιουργηθεί με βάση τις βέλτιστες πρακτικές (best practices) που έχουν διαμορφωθεί μέσα από χρόνια έρευνας και εμπειρίας και προσφέρει μια άρτια δομημένη προσέγγιση στην  διαχείριση έργων. Η χρήση προτύπων έχει καθιερωθεί ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα περισσότερα προγράμματα χρηματοδότησης έχουν υιοθετήσει δομές και ορισμούς των προτύπων διαχείρισης έργων. Η δομή του προτύπου ISO 21500:2012 συμπεριλαμβάνει όλες τις διεργασίες οι οποίες διευκολύνουν τους εμπλεκομένους (stakeholders) στην ορθολογιστική διοίκησης οποιασδήποτε μορφής έργου και υποστηρίζουν την επιτυχία των έργων αυτών.

Οι στόχοι της παρουσίασης συμπεριλαμβάνουν την γνωριμία με την οικογένεια προτύπων της σειράς ISO 21500 και την γενική φιλοσοφία του προτύπου, όπως και τα οφέλη που προκύπτουν από την χρήση του. Επίσης, θα γίνει σύντομη αναφορά στις βασικές αρχές του προτύπου ISO 21500, πως αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οργανισμούς με πλήρως προγραμματισμένα έργα (fully plan driven projects) ή οργανισμούς που χρησιμοποιούν ευέλικτους κύκλους ανάπτυξης (agile project management).

Ομιλητής: Ανδρέας Σολωμού

Ο Ανδρέας Σολωμού συμμετέχει ενεργά στον τομέα της διαχείρισης έργων και της εκπαίδευσης για περισσότερα από 18 χρόνια. Είναι πιστοποιημένος διαχειριστής έργων (PMP®, PRINCE2) και κατέχει πιστοποίηση MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist) για τη διαχείριση έργων μέσω συστημάτων πληροφορικής. Είναι ο Εθνικός Αντιπρόσωπος εκπροσωπώντας τον CYS στη Διεθνή Τεχνική Επιτροπή ISO TC 258 για την ανάπτυξη του ISO 21500. Είναι επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που διαχειρίζονται έργα ως Διαχειριστές Έργων ή άτομα που συμμετέχουν με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα σε έργα οποιουδήποτε εύρους, χρονικής διάρκειας και άλλων χαρακτηριστικών. Το πρόγραμμα καλύπτει όλο το φάσμα εργαζομένων που απασχολούνται σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας στους οργανισμούς όπως Διευθυντές Τμημάτων, Managers, Supervisors, Εποπτικό προσωπικό όπως Ανώτερους Λειτουργούς ή Διευθυντές Ομάδων Έργων.

 Η παρουσίαση είναι δωρεάν.

Για τους συμμετέχοντες προσφέρεται 35% έκπτωση στην αγορά του προτύπου ISO 21500:2012 Guidance on project management με τελική τιμή 97.50 € + ΦΠΑ* μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης, τηλ.: 22-411413 ή στο ηλ. ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*5% για έντυπα πρότυπα και 19% για ηλεκτρονικά πρότυπα

Πρόγραμμα Παρουσίασης

10.00-10.10     Χαιρετισμός Εκπροσώπου Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS)

 

10.10 – 11.00  Η οικογένεια προτύπων της σειράς ISO 21500

                           Η ιστορία της Επιτροπή ISO TC 258

                          Εξελίξεις, νέα πρότυπα και αναθεωρήσεις

                          Project, programme and portfolio management Standards

                          Οφέλη εφαρμογής

 

11:00 – 11.30  Οι βασικές απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO21500- Guidance on  project management - Πρακτικές εφαρμογές

 

11.30-12.00     Ερωτήσεις - Συζήτηση

 

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ