Ελληνικά

Share

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της Ολομέλειας της Επιτροπής CEN TC 465 Sustainable Cities and Communities. Σκοπός της επιτροπής είναι η εκπόνηση πρότυπων για να βοηθήσει τις πόλεις στη διαμόρφωση ενός πλαισίου ώστε να πετύχουν τη βιώσιμη ανάπτυξη τους. Η συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης αφού λόγω των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα της υγείας  σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν ήταν δυνατή η φυσική παρουσία των μελών της Επιτροπής.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Λειτουργός Τυποποίησης του CYS, Άννα Διονυσίου και η κα. Κωνσταντίνα Λορτζιέ, Υπεύθυνη Στρατηγικής Πολιτικής Έξυπνης Πόλης στο Δημαρχείο Λευκωσίας. Στην πρώτη διαδικτυακή συνάντησή της Επιτροπής έγινε ομόφωνα η εκλογή του προέδρου Holger Robrecht ενώ χρέη γραμματείας θα έχει ο Γαλλικός Οργανισμός Τυποποίησης (AFNOR) από τον οποίο είχε πραγματοποιηθεί και η εισήγηση για τη δημιουργία της Επιτροπής.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε σε γενικές γραμμές ο σκοπός της Επιτροπής και δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας  με σκοπό τον καταρτισμό του τριετούς πλάνου εργασίας της επιτροπής καθώς και την οριστικοποίηση του σκοπού της. Η Κύπρος θα εκπροσωπείται στην εν λόγω ομάδα εργασίας από η κα. Κωνσταντίνα Λορτζιε.

Σε συνέχεια των πιο πάνω, ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης προχώρησε στη δημιουργία της Εθνικής Αντανακλαστικής Υποεπιτροπής MC 01/SC16  Sustainable Cities and and Communities,  στην οποία δύνανται να εγγραφούν τα ενδιαφερόμενα μέρη και η οποία θα παρακολουθεί τις αντίστοιχες δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπου κρίνεται αναγκαίο, θα υποβάλλονται απόψεις / παρατηρήσεις σε προσχέδια Προτύπων από τα μέλη της Υποεπιτροπής, με τρόπο συναινετικό. Η όλη εργασία θα πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΙSOLUTIONS Portal.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρμόδια Λειτουργό του CYS:

 

Άννα Διονυσίου,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ