Ελληνικά

Share

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η έναρξη της συνεδρίας της ολομέλειας της Διεθνούς Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης ISO TC 307 η οποία φιλοξενείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης (CYS) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τη στήριξη του Κέντρου Τεχνολογίας ‘’Institute of the Future’’

Στη Διεθνή Επιτροπή Τυποποίησης ISO TC 307 συμμετέχουν πέραν των 30 χωρών, μέσω των εθνικών αντιπροσώπων τους οι οποίες μετέχουν τόσο στην ολομέλεια όσο και στις ομάδες εργασίας κατά διάρκεια της τρέχουσας βδομάδας. Την Κύπρο εκπροσωπεί η Εθνική Αντιπρόσωπος Κα Χριστιάνα Αριστείδου, νομικός με εξειδίκευση στα θέματα τεχνολογίας Blockchain.   

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας τέθηκαν θέματα συνεργασίας (liaison) της ΙSO TC 307 με την Διεθνή Επιτροπή Τυποποίησης ISO TC68 ’’Financial Services’’, αφού αρκετά θέματα της τεχνολογίας Blοckhain σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις οικονομικές συναλλαγές.    

Επιπρόσθετα έγιναν αναφορές σε θέματα εκπόνησης προτύπων οι οποίες θα στηρίξουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια ’’digital wallets’’,   κάτι που οι Ευρωπαϊκές χώρες το θεωρούν ύψιστης σημασίας καθώς έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ‘‘Eidas  Regulation (EU) No 910/2014’’. 

Η έναρξη της συνόδου ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της Ομάδας Εργασίας WG 6 η οποία μελετά πιθανά σενάρια εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain σε διάφορους τομείς της Βιομηχανίας.

Ολόκληρη η εβδομάδα φιλοξενεί εκδηλώσεις αφιερωμένες στη τεχνολογία Blockchain με αφορμή την παρουσία στη Κύπρο της αφρόκρεμας των επιστημόνων κι ερευνητών απ όλο τον κόσμο. Τις εκδηλώσεις έχει θέσει υπό την Αιγίδα του το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.   

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ