Ελληνικά

Share

Για την πολύχρονη, ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία του με τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης (CYS) στη διαρκή προσπάθεια για αναβάθμιση της Ποιότητας στην Εθνική Φρουρά, τιμήθηκε με ειδική διάκριση ο τέως Αρχηγός, Αντιστράτηγος (ε.α.) Δημόκριτος Ζερβάκης, Επίτιμος Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EUOHQ.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 17/11/2023 όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του CYS Δημήτρης Βάκης, στη παρουσία Μελών του Δ.Σ. και της Διεύθυνσης του Οργανισμού, του νυν ΑΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα και του Ταξίαρχου Χάρη Γεωργίου, Διευθυντή του Επιτελείου του Υπουργού Άμυνας ως εκπρόσωπος του, επίδωσε βαρύτιμο ορειχάλκινο Τάλαντο της Κύπρου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του CYS αναφέρθηκε στο ιστορικό που ένωσε τους δρόμους των δύο από την εποχή που ο τέως Αρχηγός υπηρετούσε στη Κύπρο ως Επιτελάρχης και την κοινή αφοσίωση στην Ποιότητα. Αναφέρθηκε επίσης στα επιτεύγματα των χρόνων αυτών βάσει συγκεκριμένου πλάνου δράσης, στηριζόμενοι σε Πλαίσιο Συνεργασίας CYS-ΥΠΑΜ&ΓΕΕΦ το οποίο υπογράφηκε σε ανώτατο επίπεδο το 2021. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί σε δράσεις στις οποίες έχουν από κοινού δεσμευτεί να υλοποιηθούν και βρίσκονται σε στάδιο προγραμματισμού ή υλοποίησης.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Ζερβάκης αφού ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή που του αποδόθηκε από τον CYS, αναφέρθηκε στη τεράστια σημασία της τυποποίησης, της εφαρμογής των προτύπων στη διαλειτουργικότητα των οπλικών συστημάτων και υλικών, στη καινοτομία της σύγχρονης τεχνολογίας, στις προμήθειες υλικών και στις αγορές αλλά και για την χρησιμότητα εφαρμογής ολικής ποιότητας στον αμυντικό τομέα. Είπε ότι όπου υπηρετούσε στη διάρκεια της θητείας του, τα θέματα της ποιότητας βρίσκονταν πάντα στη κορυφή των προτεραιοτήτων του αφού αποτελούν συστατικό επιτυχίας για επίτευξη όλων των στόχων στη υγιή λειτουργία της Άμυνας παντού. Τέλος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έκτισε και πάντα διατηρούσε κι ανέπτυσσε με τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι και η νέα Ηγεσία της Ε.Φ. θα συνεχίσει και θ αναπτύξει περαιτέρω αυτή τη συνεργασία προς όφελος της Κυπριακής κοινωνίας γενικότερα

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ