Ελληνικά

Share

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC) ανακοίνωσε το ετήσιο Πρόγραμμα Εργασίας στην Τυποποίηση για τον Ηλεκτροτεχνικό Τομέα. Το πρόγραμμα αφορά τις δραστηριότητες τυποποίησης των Ευρωπαϊκών Τεχνικών Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας Τυποποίησης της CENELEC στον Ηλεκτροτεχνικό Τομέα για το έτος 2024. Οι δραστηριότητές αυτές εκτελούνται με την συνεργασία όλων των μελών και έτερων των Μελών της CENELEC από τις χώρες της ΕΕ και των χωρών υπό ένταξη, επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ασφάλειας και απόδοσης προς όφελος της οικονομίας, της βιομηχανίας και των πολιτών της Ευρώπης.

Σημαντικό μέρος των προτύπων της CENELEC υποστηρίζει τις νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) όπως είναι οι οδηγίες για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), την Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα (EMCD) και τον Ραδιοεξοπλισμό (RED) . Αυτά τα πρότυπα παρέχουν την απαραίτητη βάση για κατασκευαστές, οικονομικούς φορείς και φορείς αξιολόγησης της συμμόρφωσης για να δείξουν τη συμμόρφωση των προϊόντων, υπηρεσιών ή διαδικασιών τους με τη σχετική νομοθεσία της ΕΕ.

Για την καλύτερη υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας και της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ, η CENELEC μέσα από το πρόγραμμα της για το 2024 στοχεύει σε ενίσχυση της υφιστάμενης στενής συνεργασίας της με το Διεθνή Οργανισμό Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (IEC). Αυτό προωθεί τη διάδοση των ευρωπαϊκών καινοτομιών, ενισχύει την παγκόσμια ευθυγράμμιση του Ηλεκτροτεχνικού Τομέα και διασφαλίζει ότι τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή πρότυπα είναι σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις αξίες της ΕΕ.

Δες ΕΔΩ το Πρόγραμμα Εργασίας 2024 για τον Ηλεκτροτεχνικό Τομέα.

 

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) ως πλήρες μέλος της CENELEC βρίσκεται στη διάθεσή κάθε ενδιαφερομένου φορέα ή μονάδας για να παράσχει πρόσθετη σχετική πληροφόρηση είτε για εμπλοκή στην ευρωπαϊκή τυποποιητική ηλεκτροτεχνική τυποποίηση είτε για παροχή οποιασδήποτε άλλης σχετική βοήθειας. Προς τούτο οι αρμόδιοι Λειτουργοί Τυποποίησης Αγγελική Λοίζου και Κωνσταντίνος Ζαού ανταποκρίνονται σε επικοινωνία στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ