Ελληνικά

Share

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στη Λευκωσία, η ενημερωτική ημερίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS)  με τίτλο «Το Νέο Διεθνές Πρότυπο Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας CYS ISO 7101:2023 “Management systems for quality in  healthcare organizations – Requirements», που είχε σαν στόχο την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τις βασικές απαιτήσεις του πρότυπου αυτού, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στις υπηρεσίες υγείας κάθε είδους, ανεξαρτήτως μεγέθους, καθεστώτος, ειδικοτήτων και υπηρεσιών.

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξή της. Χαιρετισμοί έγιναν επίσης από τη Γενική Διευθύντρια του CYS κα Αθηνά Παναγιώτου, η οποία ανακοίνωσε ανάμεσα σε άλλα και την πρόσφατη υιοθέτηση του προτύπου ως Εθνικό, καθώς και τον κ. Άθω Τσινωντίδη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, που ως η Αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του Γεσυ, στήριξε την Ημερίδα.

Τους χαιρετισμούς ακολούθησε σύντομη παρουσίαση αναφορικά με τις δραστηριότητες του CYS στον τομέα της υγείας, καθώς και τους τρόπους συμμετοχής δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή τυποποίηση. Προσκεκλημένη εισηγήτρια στην ημερίδα ήταν η Δρ Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η οποία είναι και Αξιολογητής του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ), η οποία μίλησε για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η ηγεσία στη διαχείριση ποιότητας στον τομέα της υγείας, αλλά και στη δημιουργία της αναγκαίας κουλτούρας, η οποία να θέτει ως προτεραιότητα την υγεία του ασθενή.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση και ανάλυση των απαιτήσεων του προτύπου CYS ISO 7101, από την αρμόδια για τον τομέα της υγείας Λειτουργό του CYS, κα Έλενα Δημοσθένους, η οποία συμμετείχε ενεργά ως τεχνικός εμπειρογνώμονας στην ομάδα εργασίας της Διεθνούς Τεχνικής Επιτροπής ISO TC 304 Healthcare Organisation Management που εκπόνησε το πρότυπο. Επιπλέον, έγινε διαδικτυακή παρέμβαση από την εμπειρογνώμονα κα Jan Mackereth-Hill, η οποία μέσα από την εμπειρία της στην ετοιμασία προδιαγραφών αλλά και την αξιολόγηση υπηρεσιών υγείας, αναφέρθηκε στις σημαντικές διαφορές και πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει το CYS ISO 7101 σε σύγκριση με τα δημοφιλή αλλά γενικά πρότυπα συστημάτων διαχείρισης.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων έγιναν ερωτήσεις και συζήτηση με τη συμμετοχή των ομιλητών, καθώς και της Ανώτερης Λειτουργού του ΟΑΥ, Δρ Μόνικας Κυριάκου, αναφορικά με τις προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν σε Εθνικό επίπεδο, από την ενδεχόμενη εφαρμογή και πιστοποίηση των παρόχων υγείας με το CYS ISO 7101.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 120 περίπου στελέχη και επαγγελματίες υγείας δημόσιων & ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, κλινικών, νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, κλινικών εργαστηρίων, κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας, φυσιοθεραπείας, σύμβουλοι ποιότητας και συστημάτων διαχείρισης, στελέχη φορέων πιστοποίησης κ.α.

Χορηγός της ημερίδας ήταν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) και χορηγός επικοινωνίας η ιστοσελίδα ΥγείαNews.

Πιο κάτω επισυνάπτονται οι παρουσιάσεις της Ημερίδας και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Παρουσίαση Πρότυπα και Ποιότητα στον Τομέα της Υγείας

Παρουσίαση Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΔΠ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣΠαρουσίαση Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΔΠ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρουσίαση Οι Βασικές Απαιτήσεις του CYS ΙSO 7101 Management systems for quality in healthcare organizations - RequirementsΠαρουσίαση Οι Βασικές Απαιτήσεις του CYS ΙSO 7101 Management systems for quality in healthcare organizations - Requirements

Παρουσιάση ISO 7101 as a Valuable tool for Healthcare organisations - Advantages & OpportunitiesΠαρουσιάση ISO 7101 as a Valuable tool for Healthcare organisations - Advantages & Opportunities

 

1.2.24

 

Picture 7101.png

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ