Ελληνικά

Share

Στο πλαίσιο της εξαγγελίας του νέου Σχεδίου χορηγιών για «Ενθάρρυνση της Μείωσης Εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου στις επιχειρήσεις» από το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος,  ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος διοργάνωσαν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 ανοικτή ενημερωτική ημερίδα.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να ενημερωθούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για τις σχετικές πρόνοιες του Σχεδίου και τα εργαλεία απογραφής των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ISO 14064-1/2 και το GHG protocol.

Την ημερίδα χαιρέτισε η Γενική Διευθύντρια του CYS κα. Αθηνά Παναγιώτου και ο Αν. Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος Δρ. Θεόδουλος Μεσημέρης, επισημαίνοντας τη σημασία του Σχεδίου και των υποστηρικτικών προτύπων για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της Κύπρου και της ΕΕ για το 2030.

Η παρουσίαση του Σχεδίου έγινε από την κα Μαρία Λοΐζου, Λειτουργό Περιβάλλοντος στο Τμήμα Περιβάλλοντος, και ακολούθησε παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Πρότυπο CYS EN ISO 14064-1 και GHG protocol, από την κυρία Sanna Setterwall, GHG Accounting expert από το Σουηδικό Οργανισμό Τυποποίησης (SIS). Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση αναφορικά με τις πρόνοιες του Σχεδίου και τις μεθοδολογίες ποσοτικοποίησης των GHGs.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 50 περίπου άτομα από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, συμβούλους, επαληθευτές και ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες πιο κάτω:

Παρουσίαση Σχέδιο Χορηγιών «Ενθάρρυνση της μείωσης εκπομπής αέριων του θερμοκηπίου στις επιχειρήσεις», Μαρία Λοΐζου - Λειτουργός Περιβάλλοντος 

Παρουσίαση Πρότυπο CYS EN ISO 14064-1 και GHG protocol, Sanna Setterwall—GHG Accounting expert—Swedish Institute for Standards (SIS)

 

Για πληροφορίες επί του σχεδίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Περιβάλλοντος:

Μαρία Λοΐζου, τηλ.: 22 408955, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

Ρεβέκκα Φούρναρη, τηλ. 22 408919, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για πληροφορίες για το ISO 14064-1/2 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον CYS:

Μάριος Μαυρόγιαννος, τηλ.: 22 411422, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ