Ελληνικά

Share

Με ικανοποίηση ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 19/02/2024 ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ) έχουν συνυπογράψει αναθεωρημένο  Μνημόνιο Συνεργασίας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί στρατηγική συμφωνία που θα ενισχύσει τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία των δύο φορέων προς όφελος της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της υπάρχουσας συνεργασίας της Τυποποίησης με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών σε τομείς που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω της συνεργασίας αυτής, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι πέραν του διδακτικού του ρολού, συμμετέχει ποικολοτρόπως στη βιώσιμη ανάπτυξη της Κυπριακής κοινωνίας. Παράλληλα, η υπογραφή του Μνημονίου αποσκοπεί στο να καθιερωθεί η Κύπρος ως ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο σε βασικούς τομείς όπως η έρευνα, η καινοτομία, η εκπαίδευση και η επιστημονική αριστεία, μέσω της δραστηριότητας της τυποποίησης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προβλέπονται δράσεις και δραστηριότητες όπως η διεύρυνση της συμμετοχής μελών της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας σε τεχνικές επιτροπές τυποποίησης, η συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα, η οργάνωση κοινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, η προώθηση προτύπων μέσω της εκπαίδευσης και η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.

Η εμπλοκή της ακαδημαϊκής κοινότητας στην τυποποίηση συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ευνοεί την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ευημερία. Η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές και Διεθνείς τεχνικές επιτροπές τυποποίησης επιτρέπει στην ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα να επηρεάσει τη διαμόρφωση προτύπων λαμβάνοντας υπόψη το κυπριακό γίγνεσθαι. Προς την κατεύθυνση αυτή, η τυποποίηση παρέχει το πλαίσιο για την ασφαλή και ποιοτική εφαρμογή των επιστημονικών καινοτομιών σε πρακτικές εφαρμογές βιομηχανικών προϊόντων καθώς και του τομέα των Υπηρεσιών, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας της Κύπρου.

Με την υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου Συνεργασίας ενισχύεται η προσδοκία για μια δυναμική κοινότητα γνώσης και καινοτομίας προς όφελος της χώρας μας γενικότερα.

IMG 2607

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ