Ελληνικά

Share

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου για να υπογραμμίσει τη σημασία της προστασίας των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Για το 2024, το θέμα που έχει επιλεγεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (International Labor Organisation) είναι οι επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στον τομέα της ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

 Η κλιματική αλλαγή και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μπορούν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ασφάλεια των εργαζομένων και επιπλέον δημιουργούν κινδύνους για την υγεία τους. Η υπεριώδης ακτινοβολία, η ατμοσφαιρική ρύπανση και τα μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα είναι μερικοί μόνο από τους κινδύνους που μπορούν να επιδεινωθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι επομένως πολύ σημαντικό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις πιο πάνω προκλήσεις με κοινό στόχο την προστασία των εργαζομένων.

Η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής τυποποίηση συμβάλλουν ενεργά στον πιο πάνω στόχο, με την εκπόνηση εκατοντάδων προτύπων που αφορούν, τόσο στη διαχείριση της ασφάλειας και υγείας στην εργασία όπως π.χ. η σειρά προτύπων ISO 45000, όσο και στην κατασκευή και χρήση μέσων ατομικής προστασίας. Υπάρχουν πολλές Ευρωπαϊκές και διεθνείς επιτροπές τυποποίησης που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και πολλά από τα πρότυπα που εκπονούν είναι εναρμονισμένα με τον σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 425/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω πρότυπα, επικοινωνήστε με την αρμόδια Λειτουργό Τυποποίησης του CYS, Έλενα Δημοσθένους.

#Worldhealthandsafetyday #Cystandards #ISO #CENCENELEC #ISOTC 283 #Safety #workprotection #PPE

 

world dust mask cover pc

Πρότυπα: Πρόσβαση & Αγορά

Μπορείτε να ψάξετε για πρότυπα χρησιμοποιώντας το ευρετήριο προτύπων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ